'Kokusu ve rengi dışında Ankara suyunda sorun yok'

Gökçek’in Ankara suyu ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da suda sorun olmadığını savunurken kendisinin de damacana su tükettiğini belirtti.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’nın şebeke suyunu tüketmediğini söyledi. Damacana su tükettiğini ifade eden Müezzinoğlu “Ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum. Kızılırmak suyundaki sülfat oranı yüksek olduğu için bunun da renk değişikliği ve kokuya sebep olduğu için koku ve renkte bir sorun var. Kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun yok. Ama sağlık açısından Ankaralı vatandaşlarımız rahat olsunlar. Sağlık açısından herhangi bir sorun söz konusu değil” dedi.

Gökçek ve Müezzinoğlu aynı telden
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek su ile ilgili yaptığı açıklamada meslek odalarını hedef tahtasına oturtarak ideolojik davrandıklarını iddia ederken Müezzinoğlu da, “Odalara gelince, odalarımızın çok daha bilimsel reel ve kamuoyunu yanlış kasıtlı bilgilerle, ideolojik duruşlarla yanlış yönlendirmeye hakları yok. 2 gün sonra yine mahcup olacak onlardır. Kolera salgını gibi cümleler kullanılıyor. Bu anlamda en ufak bir ön uyarı bile söz konusu değil” dedi.