Kocaeli Üniversitesi'nde polis öğrencilere saldırdı

Kocaeli Üniversitesi'nde YÖK yasa tasarısını protesto etmek isteyen öğrencilere polis saldırdı. 10'un üzerinde öğrenci gözaltına alındı.

YÖK yasa tasarısını protesto etmek için yemekhane önünde toplanan öğrenciler, rektörlüğe yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi.

ÖGB barikatıyla karşılaşan öğrenciler, barikatı aşarak yürüyüşe geçti. Öğrenciler bir süre yürüdükten sonra ÖGB ve çevik kuvvet saldırısıyla karşılaştı.

Öğrencilerin dağılmaması üzerine, polis öğrencilerin üzerine TOMA sürdü. Polisin biber gazı da kullandığı müdahale sırasında çok sayıda öğrenci yaralandı.

''YÖK, polis, medya, bu abluka dağıtılacak!'', ''YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!'' sloganları atan öğrenciler yemekhaneye doğru geri çekildi. Bu sırada öğrencilere arkadan saldıran polis 10’un üzerinde öğrenciyi gözaltına aldı.

Polis, yemekhaneye sığınan öğrencilere tekrar müdahale etmek üzere hazırlık yapmaya başladı. Öğrencilere destek veren öğretim üyelerinin araya girmesiyle polis müdahale kararından vazgeçmek zorunda kaldı.

Polis, olaylar sırasında fotoğraf çeken bazı öğrencileri de gözaltına aldı.

Yerleşkeye giriş yapan öğrencilerin ise üstleri aranarak, üzerinde sol görüşlü yayın bulunan öğrenciler içeri alınmadı.

Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasıyla eylemlerine son verdiler.

(soL-Kocaeli)