K.Maraş'ta "kardeşlik" iftarı

K.Maraş'ta Ticaret ve Sanayi Odası muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği düzenledi. Oda Başkanı Kemal Karaküçük konuşmasında buluşmanın hoşgörü iftarı olduğunu belirtti. Geçen sene Maraş katliamı anması sonrası yapılan ve anmacılardan "provakatör" diye bahsedilen açıklamada Karaküçük'ün de imzası var.

Muharrem ayı vesilesiyle K.Maraş Sanayi ve Ticaret Odası tarafından iftar yemeği düzenlendi. Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Anadolu Alevi Dernekleri Başkan Yardımcısı Gülnaz Güneş Aykaş, Diyanet İşleri Başkan Vekili Necmettin Nursaçan'ın da katıldığı yemekte bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Muharrem ayı vesilesiyle "hoşgörü ve kardeşlik iftarı" düzenlediklerini belirtti. "Fitnecilerin ve bozguncuların Maraş'ta yeri olmadığını belirten Karaküçük, "78'de yaşanan olayları bütün hemşehrilerimiz lanetliyor" dedi.

K. Maraş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kemal Karaküçük'ün Maraş katliamından "olaylar" şeklinde bahsetmesi yeni değil. Geçtiğimiz sene de Maraş katliamının yıldönümü nedeniyle kentte bir anma düzenlenmiş, anmaya katılanlar ülkücü bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından aralarında Maraş Sanayi ve Ticaret Odası'nın da bulunduğu altı örgüt bir açıklama yayınlamıştı. O açılamada yüzlerce yurttaşın öldürüldüğü bir katliamdan "1978 Maraş Olayları" şeklinde bahsediliyordu. Katliamdan bugüne Ülkücü ve islamcı güçlerin katliamdaki başat rolleri açıkken, açıklama "ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen menfur mihraklar" gibi ifadelerle katliamcılarla katledilenlerin aynı "derin bağlantılara" sahip olduğunu imâ ediyordu.

32 yıl sonra düzenlenen ve ülkücü grubun saldırısına mağruz kalan anmaya ilişkin açıklamada yer alan ifadelerse imâlardan daha öte bir somutluğa sahip: "Kahramanmaraş’taki huzur ortamına nifak sokmak isteyen ve aynı mihraktan beslenmesine rağmen farklı sloganlar atan provokatörlere Alevi ve Sünni yurttaşlarımız sağduyu göstererek gereken cevabı vermişlerdir.”