Kılıçdaroğlu: Türkçe olimpiyatları gururumuzu okşuyor

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP-Cemaat kavgasının ardından Başbakan'ın hedef gösterdiği Cemaat organizasyonu "Türkçe olimpiyatları"na sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, "Türkçe olimpiyatları gururumuzu okşuyor" dedi.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cemaat tarafından düzenlenen "Türkçe Olimpiyatları" hakkındaki sözlerine yer verdi.

Erdoğan'ın, "Bitti artık o iş. Artık bizden stat alacak, kapalı spor salonu alacak geç o işi geç. Kapandı o defter artık" dediği organizasyon hakkında Kılıçdaroğlu'nun sözleri şöyle:

"Bir diktatörden başka bir şey beklenmez zaten, yasak getirir. Ne zararını gördü ki yasak getiriyor? Anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Türkçe Olimpiyatları yıllardır Türkiye’de yapılıyor. Yabancı ülkelerden öğrenciler Türkiye’ye geliyorlar. Türkçe öğrendiklerini gösterilerle, şiirlerle, şarkılarla, türkülerle halka anlatıyorlar. Bu, doğrusunu isterseniz bu ülkenin gururunu okşuyor. Dünyanın belki de gidip göremediğimiz pek çok yerindeki öğrenciler, şu veya bu şekilde Türkçeyi öğreniyorlar. Bunu yasaklamanın doğru olduğuna inanmıyorum."

Çevikcan yazısına şöyle devam etti:

"CHP lideri, koşullar uygun olmadığı için bugüne kadar Türkçe Olimpiyatları’na katılamadığını, ancak öğrencilerin kendisini ziyaret ettiğini belirtti. 'Bundan sonra katılmayı düşünüyor musunuz' sorusunu da, 'Koşullar uygun olursa katılırım, CHP’li arkadaşlar katıldılar Türkçe Olimpiyatları’na. Bir kültür faaliyeti olarak görmek lazım' diye yanıtladı."