'Kenan Evren'in adı Tüm Türkiye'den silinsin'

İzmir'de basın toplantısı yapan Eğitim Sen Şubeleri Kenan Evren'in isminin okullardan silinmesine yönelik il Genel Meclisi kararını "olumlu ancak yetersiz" olarak nitelendirdi. Sendikalar, Evren'in ve 12 Eylül adının tüm Türkiye'den silinmesi gerektiğini kaydetti.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir Eğitim Sen Şubeleri, İl Genel Meclisi'nin "12 eylül" ve "Evrenpaşa" ilköğretim okulları ile "Kenan Evren Anadolu Lisesi"nin adlarının değiştirilmesi için aldığı "temenni kararı" olumlu ancak yeterli olmayan bir adım olarak değerlendirdi.

Şubeler 1 Nolu Şube Binası'nda yaptıkları basın toplantısında kararın sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de hayata geçirilmesini istedi.

Açıklamaya katılan şube başkanları adına açıklamayı 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Dumbak yaptı. Dumbak İzmir İl Genel Meclisi'nin almış olduğu kararın önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Darbecilerin isimlerinin İzmir'den ve okullardan silinmesi için oy birliği ile alınan bu kararı olumlu buluyoruz. Ancak sadece İzmir'deki değil, Türkiye'deki tüm okullardan, darbenin ve darbecilerin silinmesini istiyoruz" dedi.

12 Eylül'ün Türkiye'yi karanlığa gömdüğünü belirten Dumbak 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirmek için kitle katliamlarına başvuranlardan, hesabını sormadan bu ülkede gerçek bir demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını istiyoruz" dedi.