Kelle vermeye hazırlanıyorlar

Kapatma davasını atlatan AKP şimdi de Şaban Dişli hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve Edibe Sözen'in tartışma yaratan yasa tasarısı ile gergin günler yaşıyor. Bu iki ismin partinin vitrinden indirilebileceği söyleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) AKP kapatma davasının ardından kabinede değişiklik yapması beklenen AKP'nin ilk değişikliği partinin vitrininde yapabileceği söyleniyor. Son dönemde sık sık gündeme gelen Edibe Sözen ve Şaban Dişli topun ağzında.

AKP'nin laiklik karşıtı odak olduğu iddiası ile kapatılmasının istendiği davanın ardından okullarda ibadethane açılmasını, pornografik yayınları alanların fişlenmesini öngören yasa teklifi hazırlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'e Erdoğan'dan sert tepki gelmişti. Akademi Ofset A.Ş.'den Silivri'deki bir arazinin imar değişikliği sonrasında aldığı 1 milyon doları açıklamakta zorluk çeken AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin de bu olayın ardından daha geri plana çekilebileceği ya da istifaya zorlanabileceği söyleniyor.

Akşam gazetesinin haberine göre bu olayların ardından Amerika'ya "dinlenmeye" giden Sözen ile ilgili olarak AKP'li bir üst düzey yönetici "Başbakan'ın sert çıkışından ve kamuoyuna yapılan yazılı açıklamadan sonra Sözen'in istifa etmesini bekliyorduk ama olmadı. Sanıyorum Başbakan bir süre daha bekledikten sonra kendisini görevden alır" ifadesini kullandı.

Yine Akşam gazetesinin haberine göre AKP'li kimi kurmaylar Dişli ile ilgili olarak "Dişli'nin arsa spekülatörü gibi davrandığı yönünde bir izlenim oluştu. Bu da partimizi zora sokar, istifa etmesi gerekir" görüşünü savunuyor. Ayrıca 10 gün sonraki MYK'da Dişli'nin savunmasının alınacağı ve disiplinin gündeme gelebileceği söyleniyor.

"Yolsuzluklar siyasetin önünü tıkar"
Fehmi Koru, bugün Yenişafak'ta yayınlanan yazısında AKP'nin yolsuzluğu önlemesi sayesinde halktan destek aldığını iddia ederken AKP'yi kapatma davalarının değil yolsuzlukların çökertebileceğini söylüyor. "AKP'nin iktidara gelişine onlarca sebep sayılabilir listeyi ne kadar uzatırsanız uzatınız, önceki dönemlerin alâmet-i fârikası olan yolsuzluklara karşı çare olmayı ilk sıraya yerleştirmek zorundasınız" diyen Koru, AKP'nin "içinden çıkacak çürük yumurtalara karşı" nasıl bir tavır takınacağını soruyor.