KCK'den Lice açıklaması

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki kalekol protestosunda 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine KCK tarafından yapılan açıklamada "Savaş hazırlıklarına karşı asla geri adım atılmayacak" denildi ve direnişin Türkiye'nin her yerinde yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Lice 2 yurttaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının ardından KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı imzasıyla yayınlanan açıklamada "AKP’nin katliam ve savaş hazırlıklarına karşı asla geri adım atılmayacağı" belirtilerek direnişin her yerde yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

"AKP devleti baştan beri Önderliğimizin ve hareketimizin attığı tek taraflı adımlar ve gösterdiği fedakarlık karşısında hiçbir olumlu adım atmadığı gibi, sürekli bir kirli propaganda ve savaş hazırlığı içinde olmuştur" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bir taraftan sahte ve ikiyüzlü bir biçimde süreçten bahsederken, öbür yandan yüzlerce yeni karakol ve kalekollar inşa edip askeri amaçlı barajlar yapmıştır. Köy korucularının sayısını artırmış, Kürdistan'a yeni askeri güçler yerleştirip, gerilla bölgeleri üzerinde savaş ve keşif uçakları hiç eksik olmamış, siyasi operasyonlarına devam etmiştir. Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü zihnen tanımayan AKP iktidarının çözüm dediği oyalama, zaman kazanma, kamuoyunu yanıltma, yeri ve zamanı geldiğinde ise, her türlü kirli savaş yöntemlerini devreye koyarak, hareketimizi darbelemekten başka bir şey değildir.

AKP devleti, aylardan beri yaptığı savaş hazırlıklarıyla yetinmeyip, kahraman Lice halkının yeni karakol inşalarına karşı gösterdiği sivil ve barışçıl gösterilere, binlerce asker ve polis gücüyle saldırıp, tam bir katliam gerçekleştirmiştir. Halkımızın demokratik çözüm ve barış haykırışlarına, katliamla cevap vermiştir. Elinde hiçbir silah olmadığı halde, tamamen sivil ve barışçıl gösteri yapan halkımızın geliştirdiği demokratik tepkilere dahi tahammül etmemiştir. AKP devletinin hiçbir katliam ve saldırısının karşılıksız kalmayacağını belirtirken, Lice şehitlerini Kürdistan'ın ve Türkiye metropollerinin her tarafında en geniş ve radikal serhıldanlarla sahiplenmeye çağırıyoruz.

Her yurtsever Kürt genci elbette ki özgürlükleri ve onurları için, Kürdistan'ın özgür dağlarında, gerilla saflarında yer alacaktır. Özgür ve onurlu bir yaşam için, Kürt halkının kendi özgür geleceğini belirlemesi için, halkıyla birlikte, Önder Apo’yla özgürleşmesi için tüm Kürt gençlerini, genç kadınlarını ve oğullarını ve Türkiyeli devrimci gençleri gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz.

Türkiye halkları, tüm devrimci – sosyalist demokratik güçleri, Kürt halkının kahramanca geliştirdiği serhıldanlarla omuz omuza AKP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmelidir. Türkiye metropollerinde ve Kürdistan dağlarında mücadele bir birini selamlayıp omuz omuza geliştikçe, AKP faşizminin iradesi kırılacaktır. Demokratik bir Türkiye ve özgür bir Kürdistan için mücadeleci tüm güçleri Lice, Meskan ve Şax direnişiyle dayanışmaya ve devrimci halk serhıldanlarını Türkiye ve Kürdistan'ın her tarafında yükseltmeye çağırıyoruz."