KCK: 'Hüseyin Aygün bugün serbest bırakılacak'

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün bugün serbest bırakılacağı duyuruldu. PKK, 15 Ağustos nedeniyle yaptığı açıklamada Aygün'ün bugün serbest bırakılacağını açıkladı.

PKK, Dersim'de kaçırılan Hüseyin Aygün'ü bugün serbest bırakacağını duyurdu.

ANF'nin haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 15 Auğustos Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Dersim’de gerilla tarafından gözaltına alınan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün "işlemlerinin tamamlanması” ardından bugün serbest bırakılacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gerillanın geliştirdiği dönemin devrimci hamle ve operasyon çerçevesinde Dersim’de bir gerilla birimimizin kendi inisiyatifi ile M.Vekili Hüseyin Aygün’ü işlemlerinden dolayı bir süreliğine alıkoyduğu kamuoyunca bilinmektedir. Bunun üzerine özellikle AKP tarafından hareketimize karşı bir karalama kampanyası geliştirilmek istenmektedir. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AKP sistemi tarafından haksız yere alıkonulan 9 milletvekilini halkın iradesine saygısızlık olarak görmeyip, hareketimiz tarafından bir milletvekiline dönük gerçekleşen bir günlük tutuklamayı milletin iradesine saygısızlık olarak göstermesi Türk Devletinin çifte standartlı mantığını ortaya koymuştur. Söz konusu vekil, işlemlerinin tamamlanması ardından bugün salıverilecektir."