"Kayıp trilyona karşı linç kampanyası"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında “Kayıp Trilyon Davası”nda verilen takipsizlik kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, kararın ardından Kaçmaz ile ilgili “linç kampanyası” başlatıldığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, kararın ardından Kaçmaz ile ilgili "linç kampanyası" başlatıldığını savunarak, "müvekkili hakkında yapılan saldırılarla ilgili" Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Doğan, düzenlediği basın toplantısında, "bir kısım yazılı ve görsel basın kuruluşlarınca yapılan ve yapılmakta olan haberlerin kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine, müvekkilinin kişilik haklarına zarar verici nitelikteki linç kampanyasına dönüştüğünü" söyledi.

Doğan, "Verilen karar Anayasa'nın 138/4 maddesinde belirtilen yasama ve yürütme organlarının uymak ve yerine getirmekle yükümlü oldukları kararlardandır. Bu anlamda bahse konu karar kamuoyunca da cumhuriyetimizin temel niteliği olan hukuk devleti ilkesi de gözetildiğinde gerekli saygının gösterilmesi gereken bir karar niteliğindedir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doğan, bir soru üzerine, Kaçmaz'ın tehdit aldığına dair bir bilgi olmadığını, herhangi bir koruma talebinde de bulunmadığını söyledi.Kararın ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamanın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karara yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Doğan, şu ana kadar yaptıkları çalışmanın yalnızca basın yayın organlarındaki haberlerle ilgili olduğunu ifade etti.