Katsayı kararına 'İmam Hatip' baskısı

Danıştay'ın katsayı değişikliği ile ilgili kararını 28 Şubat ve Ergenekon'a bağlayan imam hatipliler, süreci takip etmek için bir platform kurdular.

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Danıştay'ın, katsayı kararının yürütmesini durdurmasının, toplumun birçok kesiminden tepki aldığını söyledi ve ''Katsayı Takip Süreci Platformu'' oluşturduklarını bildirdi.

TÜrban ile ilgili tüm tartışmalarda 28 Şubat sürecini gündeme getiren ÖNDER mensupları, Danıştay'ın aldığı son kararı eleştirirken de aynı yola başvurdular. Sureci takip etmek için bir platform kuran ÖNDER üyeleri, bunu bir basın toplantısı ile duyurdular.

"Yoğun" destek
ÖNDER Genel Merkezinde düzenlenen toplantıya, ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necati Ceylan, Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman ve İstanbul Memur-Sen Başkanı Ahmet Türkmen katılırken basından da temsilciler hazır bulundu. Harç zamları zamanında sesizliğini koruyan gazetelerin "ağır topları" basın açıklamasına destek verirken en dikkat çekici isimler Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre, Milli Gazete Yazarı Ekrem Kızıltaş ve Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya oldu.

Katsayı sorununu çözeceklermiş
Toplantıda konuşan Hüseyin Korkut, katsayı meselesini en adil ve hızlı bir şekilde çözeceklerini iddia ederek, ''Danıştay'ın, YÖK'ün katsayı ile ilgili eşitsizliği gideren kararını reddetmesinin ardından toplumun birçok kesiminden, kurum ve kuruluşlardan tepkiler devam ediyor. ÖNDER koordinesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ile 'Katsayı Takip Süreci Platformu' oluşturduk'' dedi.

ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz da "İmam hatipliler 1976 yılına kadar eşit olarak üniversiteye giremediler. Fakat 1976'dan sonra 1999 yılına kadar başarılı olan her öğrenci üniversiteye rahatlıkla giriyordu. Önceden eşit şartlarda eğitim gören öğrencilerimiz, 28 Şubat süreciyle bambaşka bir sürecin içine girdiler" dedi.
(soL - Haber Merkezi)