Kart: Öğretmenevi salonunu 'kumar' gerekçesiyle kapattılar

Konya Merkez'deki öğretmenevinin oyun salonunun 'kumar oynatıldığı' iddiasıyla kapatılmasına tepki gösteren CHP'li vekil Atilla Kart, "uygulama ideolojik" dedi. Kart, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

(soL - Haber Merkezi) CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya kent merkezindeki öğretmenevinin oyun salonunun kapanmasına ilişkin bir soru önergesi verdi. "Kumar oynanıyor" iddiasıyla salonun kapısına kilit vurulmasını "ortada hiçbir ciddi ve somut sebep olmamasına rağmen Ağustos 2014'ten bu yana kapatılmıştır" diyerek eleştirdi. Söz konusu salonda öğretmenler okey, tavla, satranç ve briç oynayarak vakit geçiriyorlar

Kart, öğretmenevi salonunun kapatılmasını, "Öğretmenlerin kendi emekleriyle vücut bulmuş, bugüne kadar varlığını sürdürmüş olan bir Kurumu, bu Kurumun asli sahiplerine kapatmanın öncelikle 'insani bir yönünün olmadığı' açıktır. Diğer meslek gruplarının imtiyaza dönüşmüş olanaklara sahip oldukları göz önüne alındığında, kutsal bir mesleğin mensuplarına bir oyun salonu üzerinden yüklenilmiş olması, 'ayrımcılığın' ulaştığı boyutları göstermesi bakımından kaygı vericidir" ifadeleriyle değerlendirdi.

'Uygulama ideolojik'
CHP'li vekil, "keyfi, maksatlı ve ideolojik bir uygulama" dediği kapatma hakkında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği şu soruları sordu:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Konya kent merkezinde öğretmenlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olanaklar Öğretmenevinin üst katında ve Vali Ahmet Kayhan Öğretmenevinde mevcut olduğu halde kumar niteliğinde olmayan "okey, tavla, satranç, briç" gibi oyunların oynandığı salon neden kapatılmıştır?

Öğretmenlerin salonun açılması yönündeki talepleri hakkında bugüne kadar neden bir işlem tesis edilmemiştir? Değerler ve yaşam tarzları üzerinden ayırımcılık yapılması anlamına gelen bu uygulama, bundan böyle de sürdürülecek midir?