Karayılan'dan İsrail’e: Bizim düşmanlarımız sizin de düşmanlarınız

PKK lider kadrosundan Murat Karayılan İsrail’in Kanal 2 televizyonuna verdiği mülakatta, İsrail’e Türkiye ile askeri ilişkilerini kesme çağrısı yaptı.

Murat Karayılan, İsrail’e PKK ile İsrail’in ortak düşmanı olarak tanımladığı Türkiye ile askeri ilişkilerini kesme çağrısı yaptı.

Reuters haber ajansı, İsrail'de yayın yapan Kanal 2 televizyonuna mülakat veren Karayılan’ın “İsrail’in bizim özgürlük mücadelemizi ezmeye çalışanlara yardım etmeyi kesmesinizi istiyoruz” dediğini yazdı. Haberde Karayılan’ın İsrail televizyonuna mülakat vermesinin sık yaşanmayan bir gelişme olduğu da ifade edildi.

Ajans, Türkiye-İsrail ilişkilerinin, Mayıs ayında Türkiye destekli yardım gemisine İsrail komandolarının saldırması ve 9 Türkiyeli aktivistin öldürülmesi nedeniyle bozulduğunu ancak iki ülkenin hala ekonomik ve askeri bağları olduğunu, İsrail’in Türkiye’ye PKK militanlarına karşı kullanılan insansız uçak dahil olmak üzere askeri malzeme sattığını belirtti.

Mülakatta “Sorunumuz İsrail ile Türkiye arasındaki askeri ilişkiler. Bu ilişkiler bize zarar veriyor” diye konuşan Karayılan, “Türkiye’nin gerillalarımıza ve Kürt sivillere karşı kullandığı en ileri teknoloji İsrail’den geliyor” dedi.

Karayılan, Türkiye’nin İran ve Suriye ile yakın ilişkilerine de gönderme yaparak “Bizim düşmanlarımız İsrail’in de düşmanları” dedi.

(soL-Dış Haberler)