Karayalçın rant dağıtmaya erken başladı

CHP'nin Ankara adayı Karayalçın, yönetime gelirse ticaret ve sanayi odaları başta olmak üzere çeşitli örgütleri kapsayan bir kent konseyi oluşturulacağını ve işadamları ile sanayicilere belediye tarafından teşvikler sağlanacağını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, seçilmesi durumunda gerçekleştirmeyi planladığı projelerle ilgili bilgi verdi. Karayalçın, göreve gelirse, başta ticaret ve sanayi odaları olmak üzere çeşitli meslek örgütleriyle birlikte karar mekanizmaları geliştirileceğini ifade etti.

"Tepeden inme kararlarla değil, katılımcı yönetim anlayışıyla" hareket edeceklerini söyleyen Karayalçın, Ankara'daki belediye başkanları, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara'daki esnaf odaları, işçi ve memur sendikaları, meslek odaları, tüketici derneklerinin katılımıyla "Ankara İktisadi ve Toplumsal Konseyi" kurulacağını belirtti.

Buna göre, kentin iktisadi durumu, istihdam, altyapı ihtiyaçları gibi çeşitli konularda konseyin alacağı kararlar doğrultusunda, teşvik edilmesi gereken yatırımlar belirlenecek ve Belediye Meclisi'ne bildirilecek. Karayalçın, belediyenin arsa ve altyapı temini ve diğer hizmetler konusunda işadamlarına ve sanayicilere çeşitli kolaylıklar sağlanacağını, "Ankara Teşvikleri" adı altında bir teşvik paketi hazırlandığını da söyledi.

Karayalçın, konseye bağlı bir de "İktisat Enstitüsü"nün oluşturulacağını, bu enstitünün "Ankara'da üretilen mal ve hizmetlerin sürekli bir fuarla ve yayınlarla tanıtımı, Ulusal ve uluslararası yatırımcı kuruluşlarla birlikte iş yapma olanaklarının araştırılması, Siteler'deki mobilya sanayii başta olmak üzere, küçük ve orta ölçekli işyerlerinin ihracata yönelmesi amacıyla dış pazarların araştırılması, potansiyel yatırımcılara proje, Ar-Ge ve danışmanlık hizmeti sunulması" gibi görevler üstleneceğini ifade etti.

Seçilmesi durumunda belediyenin kullanacağı aydınlatma araçları, kent mobilyaları ve altyapı malzemelerini Ankaralı firmalardan temin edeceğini belirten Karayalçın, belediyenin bu konuda "hemşericilik"ten şaşmayacağını söyledi. Başta ev kadınları olmak üzere, banka kredisi alamayan yoksul Ankaralılara kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla ''başlangıç sermayesi'' sağlayacaklarını, tarımın yoğun olarak yapıldığı ilçe ve köyler için de "Kırsal Yerleşmeler Gelişme Merkezi"nin kurulacağını açıkladı.