Kabine değişiyor Bakanlar konuşuyor

Bir süredir gündemde olan kabine revizyonu ile ilgili tartışmaların merkezine Ergenekon davası oturdu. Koltuğu sallanan bakanlar Ergenekon ile ilgili farklı konumlar almaya başladı.

soL (HABER MERKEZİ) Kabinedeki yerleri sallantıda olan bakanlar, Ergenekon tartışmalarında öne çıkmaya başladılar. Koltuğunu eski Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'e bırakacağı söylenen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, soruşturmada gelinen yeri eleştirirken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ergenekon'un en ateşli savunucusu durumunda.

"Sulandırmaya çalışanlar mı var?"
Kültür Bakanlığı personeline seminer vermek için Antalya'ya giden Ertuğrul Günay, burada DHA muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Muhabirlerin Ergenekon soruşturması ile ilgili sorularını yanıtlayan Günay, "Bu son gelişmeler tatsız" dedi. Türkan Saylan ve ÇYDD'ye dönük operasyondan da rahatsız olduğunu belirten Günay, "Özellikle o iş çok saptırıcı birşey oldu. Bazen korkuyorum işi saptırmak için içeride özel gayretler de var mı diye" dedi.

Günay, gazetecilerin "Şu anda Ergenekon'da süreç AKP'nin aleyhine mi işliyor?" sorusuna olumlu yanıt verdi ve "Kesin öyle oldu. Aleyhine işliyor. Bu şeye benziyor. 12 Mart geldi, darbecilik işine bulaşmışları aldı. Sonra döndü Tarık Zafer Tunaya'yı, Bülent Nuri Esen'i almaya başladı ve iş sulandı. 12 Mart bir demokrasi düşmanı hareketine dönüştü. Burada da, bu kadıncağız (Türkan Saylan) velev ki bu işin içinde olsun, onu görme ya, onu görme ya... Daha neler var, onu görme ya..." dedi.

Çelik savcı oldu
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ertuğrul Günay'ın aksine soruşturmaya sahip çıkıyor. Ergenekon'un 12. dalgasının ardından açıklama yapan ilk kabine üyesi olan Çelik, soruşturmayı eleştirenleride ağır bir dille eleştirmişti. Çelik'in bu tutumu koltuğunun korumak için daha da saldırganlaştığı şeklinde yorumlandı. Oda tv internet sitesi ise Çelik'in çıkışlarını cemaat bağlantısına ve son dalgada gözaltına alınanlar arasında Van'da cemaatleşmeye karşı mücedele edenlerin olmasına bağladı.