İzmir'de konumu değerli okullar satışa çıkartılıyor!

İzmir'de arsası, binası, konumu değerli okulların satışı için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan TKP İzmir İl Örgütü, "AKP kendini ülkenin sahibi olarak gördükçe hayasızlaşmaktadır" diyerek okulları sattırmayacaklarını ilan etti.

İzmir'de arsası, binası, konumu değerli okulların satılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Hürriyet Ege'nin dün yaptığı habere göre, okulları ziyaret eden bakanlık müfettişleri satış için detaylı bilgiler toplamaya başladı.

"İzmir merkezdeki bütün okullar satılacak"
Konu ile ilgili DHA'ya konuşan İzmir İl Milli Eğitim müdürü Vefa Bardakçı, “Milli Eğitim ve Maliye bakanlıkları özellikle büyük şehirlerde arsa ya da derslik üretimiyle ilgili çalışma yapıyor. Şehir içinde, sanayi ve eğlence içinde kalmış okulların değerlendirilerek daha büyük alanlarda kampus şeklinde okullar, derslikler yapılmasıyla ilgili çalışma söz konusu. Bu bir ön çalışma, nihai bir şey yok. Bu çalışma İzmir merkezdeki bütün okulları kapsıyor ama bunların içinde özellikle yoğunlaştığımız 25 civarında eğitim kurumu var. Tarihi binalar zor diye değerlendirilecek yerler. Ama onun dışında özelliği olmayan okullar üzerinde yoğunlaşacağız" dedi.

"Bakanlıktan cevap bekliyoruz"
Hazırlık diye tarif ettiği çalışmayı anlatan Bardakçı, "Bu okullar değerli yerler, aynı zamanda sit olarak korumamız gereken yerler. Ama bizim düşündüğümüz, o okullardan sağlanacak gelirlerin bize daha iyi imkanlarla eğitim ortamı sunup sunamayacağı" diyerek okullarla ilgili planladıklarını anlattı. Aynı zamanda sanayi alanlarına yakın bazı bölgeler belirlendiğini, bu alanlara taşınması düşünülen meslek liseleri olduğunu da dile getiren il milli eğitim müdürü, karar vermesi için bakanlıkla temasa geçtiklerini ve onlardan gelecek cevabı beklediklerini de ekledi.

TKP: Okullarımızı sattırmayız!
Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, liselerin satışıyla ilgili AKP hükümetini uyardı. Yapılan açıklama şöyle

"Liselerin açılmasından hemen önce 4+4+4 kapsamında tartışmalar sürerken AKP sessiz sedasız uzun yıllardır gündeme getirilen bir konuda adım atmıştır. İzmir'de Atatürk Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Suphi Koyuncuoğlu Lisesi, Karataş Lisesi, Şirinyer Lisesi, Hacışakir İlköğretim Okulu ve pek çok okul daha müfettişler tarafından satış için incelenmiştir.

AKP kendini ülkenin sahibi olarak gördükçe hayasızlaşmaktadır.

AKP kendini Türkiye olarak görmekte, gördükçe de kimsenin karşısına dikilmeyeceğini herkesin biat edeceğini sanmaktadır.

Bu ülkenin en köklü liselerinden bazıları da dahil birçok okul arazisini ve binasını satışa çıkarmaya cüret edebilmesinin başka bir açıklaması olamaz.

Ülkenin bütün zenginliklerini ranta açmak için ant içen AKP, okulları dilediğince yağmalayamayacağını görecektir. O kadar da kolay değildir...

Türkiye Komünist Partisi bu ülkeyi AKP'nin piyasacılığına teslim etmeyecek gücün var olduğunu gösterecektir.

Türkiye Komünist Partisi, AKP'nin Türkiye olmadığını gösterecektir.

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü"