İÜ'de göbek havasıyla mezuniyet

Üniversitelerde eğitim yılı tamamlandı ve her eğitim yılının sonunda olduğu gibi mezuniyet törenleri de sırayla yapılıyor. Ülkemizin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi'ndeki törende ise diğerlerindekilerden farklı sahnelere tanık olundu.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Haliç Kongre Merkezi'nde dün yapılan törende bütün akademik gelenekler bir yana bırakıldı ve mezun olan öğrencilere diplomaları, oyun havaları ve pop müzik eşliğinde verildi. Her bölümün öğrencileri diplomalarını almak üzere sahneye, çalınan müziklere uygun dans ederek geldiler. Bu yürüyüş esnasında kendilerine kimi genç öğretim elemanları eşlik etti. Bir süre daha sahnede göbek atmaya devam eden öğrenciler, diplomalarını almalarının ardından yeniden dans ederek sahneden ayrıldılar. Fakülteye bağlı her bölümün töreni aynı tarzda yapılırken, Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler arasından iki tanesi kısa bir darbuka resitali vererek törene ayrı bir "renk kattı". Bu esnada fakülte dekanı Prof. Dr. Süleyman Tanyolaç da öğrencilere katılarak sahnede dans etti.

Akademik geleneklere tamamen aykırı olan ve bir üniversitenin, üstelik İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir üniversitenin mezuniyet töreninde yaşanan bu görüntüler bazı öğretim üyelerinin tepki duymasına neden oldu. Aynı fakültenin geçtiğimiz yıl yapılan mezuniyet töreninde de benzer görüntüler yaşanmıştı. Bu da İstanbul Üniversitesi'nin giderek akademik ciddiyetten uzaklaştığının ve sahip olduğu birikimi tükettiğinin bir başka göstergesi olarak değerlendiriliyor.