“İstihbarat paylaşımı çok iyi”

ABD Dışişleri Yardımcısı Robert Wood, istihbarat konusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde olunduğunu belirterek PKK’nin faaliyetlerini durdurmak amacıyla Türkiye ve Irak hükümetiyle “yakın bir ilişki” içerisinde olduklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) ABD Dışişleri Bakanlığı, istihbarat konusunda Türkiye ile yapılan işbirliğinin iyiye gittiğini açıkladı. Sözcü Robert Wood, günlük basın toplantısında "PKK'ye karşı istihbarat paylaşımının etkin bir biçimde sürdürülüp sürdürülmediği"ne ilişkin bir soru üzerine "Türkler ile PKK konusunda istihbarat alanında işbirliğini yapıyoruz. İyi bir işbirliğimiz var" dedi.

Iraklılarla da işbirliğinin iyiye gittiğini belirten Wood, "O zaman 15 kişinin öldüğü, 300 teröristin görülmeden sınıra geçtiği son saldırıları nasıl izah ederseniz?" yolundaki bir soruya da bütün detayları bilmediklerini belirterek "PKK ile ilgili tutumuz çok açıktır. Tasfiye edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve faaliyetlerinin durdurulması için Türk hükümeti ve Iraklı hükümet ile yakın işbirliği yapıyoruz" dedi.