İşte ODTÜ'ye 'faşist' diyenler: 'Laiklik ve demokrasiye meydan vermeyiz'

İstanbul ve Ankara'daki bütün eylemlere saldıran polis, dün Taksim'deki bir eylemi uzaktan izlemeyi tercih etti. ODTÜ'yü hedef alan İslamcı gruplardan birisi, "Başörtüsüne uzanan elleri kırarız" pankartı açtı, "laiklik ve demokrasi denen Fransa'dan ithal kanunlara meydan vermeyeceğiz" dedi.

(soL - Haber Merkezi) ODTÜ'de Cemaat mensuplarına ve yürüttükleri çalışmalara tepki gösteren öğrenciler, hükümet ve yandaş basın tarafından günlerdir "başörtüsü düşmanlığı" etiketiyle hedef alınırken, eylemi yapan öğrenciler hakkında da soruşturma başlatılmış, ev baskınları ve gözaltılar yaşanmıştı. ODTÜ'deki eyleme yönelik AKP kurmaylarından gelen açıklamalarda, üniversite öğrencilerinin "faşist", "yobaz" olmakla suçlanması dikkat çekmişti. ODTÜ'lüleri hedef alan İslamcı gruplardan birisi ise dün Taksim'de bir açıklama yaptı. Açıklamada kullanılan ifadeler, ODTÜ'ye yönelen tepkilerin ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi.

'Laiklik ve demokrasi denen...'
Müslüman Anadolu Gençliği isimli grup adına yapılan eylemde, "Başörtüsüne uzanan eller kırılsın" sloganı atıldı. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Laiklik ve demokrasi denen, Fransa'dan ithal kanunlar ile müslüman mahallesinde salyangoz satılması gibi bir aykırılığa meydan vermeyeceğiz. İman ile karılmış bir ülke harcını, sözde medenileşmek adına soysuzlaşma düzenine teslim etmemek bizim boynumuzun borcudur. Konunun muhatapları olarak bir daha tekerrür etmesi durumunda cevabımızın çok daha farklı olacağını kamuoyuna duyururuz."

Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamayı polisin uzaktan izlemesi dikkat çekti.