İşte ikinci dalganın yeni savcıları

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 'ikinci dalga' olarak anılan soruşturma dosyasından el çektirilen Savcı Muammer Akkaş'ın yerine geçen savcılar belli oldu.

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine gör yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ‘ikinci dalga’ olarak anılan soruşturma dosyasından el çektirilen Savcı Muammer Akkaş'ın yerine geçen savcılar belli oldu. Bundan sonra soruşturmayı İstanbul Terörle Mücadele Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ile Savcılar İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar yürütecek.

Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'ın 2 yıldır yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Cumhuriyet Savcıları İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar'a devredildi. Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ise koordinasyon görevini üstlendi.

Zahit Akman'ı serbest bırakmıştı
Adli kaynaklardan alınan bilgilere göre, 4 savcı ile, koordinatör görevi olmamasına rağmen Başsavcı vekili Fehmi Tosun sık sık toplantı yapıyor. Tosun, Deniz Feneri soruşturmasının ilk aşamasında şüpheliler Zahid Akman ile Zekeriya Karaman'ı ilk sorgularının ardından serbest bırakan isim olarak biliniyor.