İstanbul’dan Urfa’ya: Hizb ut Tahrir’den Suriye bahanesiyle hilafet propagandası!

Hizb ut Tahrir örgütüne yakın Köklü Değişim dergisi dün ülkenin dört bir yanında “Suriye halkı ne istiyor? Biz ne yapmalıyız?” başlığıyla konferanslar gerçekleştirdi. Türkiye’nin 15 kentinde düzenlenen toplantılarda hilafet çağrısı yapıldı, Suriye halkının İslam devrimi istediği iddia edildi.

Hizb ut Tahrir örgütüne yakın Köklü Değişim dergisi dün Türkiye’nin dört bir yanında “Suriye halkı ne istiyor? Biz ne yapmalıyız?” başlığıyla konferanslar gerçekleştirdi. 15 ilde gerçekleştirilen konferansların tamamında Suriye’de yaşananların “ümmetin uyanışına” vesile olacağı öne sürüldü ve hilafet çağrısı yapıldı.

İstanbul’dan Urfa’ya kadar, Türkiye’nin dört bir yanında açıkça hilafet propagandasının yapıldığı toplantıların düzenlenmesi, AKP hükümetinin Suriye politikalarının radikal İslamcı örgütlere sunduğu hareket olanağının ne denli artmış olduğunu da ortaya koydu. Her ne kadar toplantılarda zaman zaman Suriye’ye “müdahale etmediği” ileri sürülerek Batı ve işbirlikçileri eleştirilse de, İslamcıların Suriye bahanesiyle hilafet düzenini savunan kalabalık toplantılar düzenlemesinin yine Batı ve işbirlikçilerinin yaptığı müdahaleler zemininde olanaklı olduğu gözden kaçmıyor.

İstanbul’dan Urfa’ya hilafet çağrısı
Toplam 15 farklı yerde düzenlenen toplantılarda radikal İslamcı Hizb ut Tahrir örgütünün temsilcileri de konuştu. İstanbul’da hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında iki konferans düzenlenirken, Köklü Değişim dergisinin internet sitesinde Anadolu yakasında Sultanbeyli’de düzenlenen konferans hakkında şunlar kaydedildi:

“Konferansımıza katılan konuşmacılarımız, Efendimize ve İslam’a hakaret içeren filmin gösterilmesine sert tepkilerini ifade ederek, yaşanan bugünlerin Ümmetin uyanışına vesile olmasını ve İslam ümmetinin sahipsizliğinin son bulması duaları ile niyazda bulundular.”

Ankara’da Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans hakkında ise şu bilgilere yer verildi:

“Ankara ayağı 14:30 da Kocatepe Kültür Merkezinde başladı. Halkın yoğun ilgisine sahne olan konferansımızda Ortadoğu uzmanı gazeteci yazar Ahmet Varol, Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Araştırmacı yazar Hanefi Yağmur ve Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman Bahaş konuşmacı olarak katıldı. Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman Bahaş'ın Ortadoğu'nun ve diğer İslami Beldelerin Suriye'ye bakışını ve Hizb-ut Tahrir'in Suriye ve Hilafetle ilgili çalışmalarını anlattı.”

“Suriye halkı İslami devrim istiyor”
İstanbul Avrupa yakasında düzenlenen konferansta konuşmacı olan isimler ise Suriye halkının “hilafetin geri dönmesini” istediğini ve muhaliflerin amacının “İslam devrimi” olduğunu ileri sürdü. Köklü Değişim dergisinin internet sitesinde konferansta konuşan ilahiyatçı-yazar Abdurrahim Şen’in Suriyelilerin “Bizim istediğimiz Hilafet’in geri dönmesidir” sloganları attığını dile getirdiği aktarıldı. Şen’in konuşmasına “Bu direşin yerli işbirlikçilere, Batı yanlısı siyasi aktörlere, Devrimi çalmaya çalışan hain yöneticilere bırakılmayacağını, Suriye halkanın kesinlikle demokratik bir yapıyı istemediğini, Suriye halkının isteklerini atılan sloganlarda, gösterilerinde, açtıkları pankartlara bakarsanız açıkça göreceksiniz ki Suriye halkı İslami bir devrimi talep etmektedir” şeklinde devam ettiği kaydedildi.

Şen’in ardından söz alan Şam Gençliği temsilcisi Ahme el Ahmedi ise, “Suriye’de Müslümanlar ayaklandıklarında devrimlerin sadece Suriye ile sınırlı olduğunu zannediyorlardı. Ancak süreç açığa çıktı ki Suriye devrimi Ümmetin devrimidir! Onlar bütün bir ümmet adına direnmektedir. Her kim onların devrimini desteklerse Allah’ın huzurunda sunabileceği bir mazerete sahip olabilir” dediği aktarıldı.

Konferansın “İkinci Raşidi Hilafetini bizlere nasip et” duası okunarak kapandığı da aktarılan bilgiler arasında…


Her yerde hilafet propagandası
Köklü Değişim dergisi ve Hizb ut Tahrir örgütünün internet sitelerinde yapılan toplantıların ayrıntılarına yer verildi. İstanbul Anadolu yakası, İstanbul Avrupa yakası, Adıyaman, Yalova, İnegöl, Bursa, Van, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Adana, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen toplantılarda “hilafet duası” okunduğu ve hilafet çağrısı yapıldığı belirtilirken, toplantıların büyük bir kısmında Hizb ut Tahrir örgütünün temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alması da dikkat çekti.

Köklü Değişim sitesinde yapılan konferanslarla ilgili yer alan haberlerden bazı satırbaşları şu şekilde:

Erzurum

“Konuşmacı olarak konferansa katılan Sayın Zeynel Acar, Suriye meselesini ele alan konuşmasında Hilafet’e olan özlemi dile getirdi ve inşaallah kutlu şafağın yakın olduğunu söyledi.”

Adıyaman

“Köklü Değişim Dergisi’nin Türkiye genelinde başlattığı ‘Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?’ konulu konferanslar serisinin Adıyaman ayağı Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinlik, konukların ayakta iştirak ettiği Suriyeli Müslümanların ve tüm ümmetin kurtuluşu ve Hilafet’in kuruluşu taleplerinin dile getirildiği bir dua ile sona erdi.”

İnegöl

“Yoğun atmosfer altında gerçekleşen programda Hizb ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Başkanı Osman Bahaş ve Hizb ut Tahrir Suriye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Hişam El Baba'nın video mesajı yayınlandı.”

Gaziantep

“Kur’an tilavetiyle başlayan konferansta, Suriyeli Müslümanların Türkiye halkına selamlarının yer aldığı videolar gösterildi. Daha sonra kıymetli hoca efendi Şahi Merdan Sarı Suriye Devriminin ve Hilafetin önemini vurgulayan, ‘Suriye Halkı Ne İstiyor? Biz Ne Yapmalıyız?’ isimli coşkulu bir konuşma yaptı.”

Bursa

“Yoğun atmosfer altında gerçekleşen programda Hizb ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Başkanı Osman Bahaş ve Hizb ut Tahrir Suriye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Hişam El Baba'nın video mesajı yayınlandı.”

Mersin

“Konferans Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Başkanı Osman Bahaş ve Hizb-ut Tahrir Suriye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Hişam El Baba’nın video mesaj ile yaptığı çağrı ve teşekkürle başladı.”

“Konuşmanın ardından katılımcılar ayağa kalkarak Suriye’de Esad rejimine ve onun destekçilerine lanet edip, 2. Raşidi Hilafet için duada bulundular. Konferans esnasında sık sık tekbirler getiren katılımcılar Esad’a yardakçılarına bedduada bulundular. Mersinli Müslümanlar bu akşam Suriyeli kardeşlerini unutmadı.”

Yalova

“[Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Osman Yıldız] konuşmasında Suriye’de yaşanan vahşeti katledilen müslümanların durumunu Suriye’de, Batı ve bölge devletlerinin “oparasyonel mekanizma” kapsamındaki planlarını anlattı. Ayrıca tüm dünya ve bölge devletlerinin Suriye’de yaşanan katliamı izleyerek Beşar’a daha fazla katliam yapması için zaman tanıdıklarını söyledi. Türkiye halkı olarak Suriye devrimine destek vereceklerini ta ki ya Hilafet kurulur yada biz bu yolda ölürüz diyerek konuşmasını sonlandırdı.”

Diyarbakır

“[Araştırmacı yazar Aydın Usalp] Ayrıca Suriyeli halkın cumalarına vermiş olduğu isimler ve Suriyeli direnişçilerin attığı sloganlara bakılarak halkın asla demokratik bir yönetim istemediğini ve Raşidi hilafet devletinden başka bir çözümü kabul etmeyeceklerini dile getirdi.”

Hizb ut Tahrir nedir?
Hizb ut Tahrir (Kurtuluş Partisi) seksenli yılların ortasında Suriye doğumlu Ömer Bekri Muhammed tarafından İngiltere’de kuruldu. İslam halifeliği için mücadele ettiğini söyleyen örgüt, Suriye’de yasaklı konumda. Suriye’deki rejim değişikliği sürecinin ateşli destekçileri arasında yer alan örgütün özellikle İngiltere’de sürgünde çok sayıda üyesi bulunduğu biliniyor.

İngiltere’de yasal faaliyette bulunan örgütün İngiliz dış istihbarat servisi MI6 ve CIA tarafından da çeşitli operasyonlarda kullanıldığı yönünde güçlü iddialar bulunuyor.

(soL-Haber Merkezi)