İstanbul'da IŞİD'e yardım standı

IŞİD, İstanbul Fatih'te stant açtı. "Yardım" adı altında açılan stantta IŞİD'e militan toplandığı öne sürüldü.

(soL - Haber Merkezi) Suriye'de, Irak'ta katliamlarıyla adından söz ettiren IŞİD için İstanbul Fatih'te stant açıldı. "Yardım toplama noktası" adı altında açılan standın IŞİD'e militan toplamak için "müracaat" standı olduğu da öne sürüldü. IŞİD için uluorta yürütülen bu faaliyete herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

Suriye'ye dönük operasyonun başladığı günlerden bu yana İslamcı militanların uğrağı haline gelen, birçok İslamcı kuruluş tarafından "yardım" adı altında propaganda yürütülen Fatih'te, Suriye'de ölen cihatçılar için Fatih Cami'nden gıyabi cenaze namazlarının kaldırıldığı örnekler de yaşanmıştı. Devlet eliyle gerici örgütlenmelerin önünün açıldığı Fatih'te, katliamcı örgüt IŞİD de "yardım" standıyla varlığını göstermiş oldu.

Güngören'de dernek
IŞİD'in Irak Musul'a girdiği geçtiğimiz günlerde Haznedar İslami Araştırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (HİSADER) isimli kuruluşun da IŞİD'e militan topladığı iddia edilmiş, Güngören'de bulunan derneğin girişine IŞİD sembolü yer alan bir tabela asılmıştı. Derneğe gelen bir kadının "çocuğumu geri verin" diyerek derneğe taş attığı da basında yer almıştı.