İstanbul Üniversitesi'nde Halk Bankası Kampüskartınız yoksa yemek de yok

İstanbul Üniversitesi öğrencilerin yemekhane ve kantinlere girişini sağlayan Halk Bankası ile anlaşmalı olarak çıkartılan kampüskart uygulaması öğrenciler arasında tepkiye neden oldu.

Özgür Deniz Kaya- soL
İstanbul Üniversitesi (İÜ), öğrencilerin kişisel bilgilerini Halk Bankası ile izinsiz paylaşarak Kampüskart adı altında bir banka kartı uygulaması başlattığını gönderdiği kısa mesajla duyurdu.

İÜ Rektörlüğü tarafından öğrencilere gönderilen SMS’te “Öğrenci yemekhanelerinde kullanılması zorunlu adınıza düzenlenen Halk Bankası Kampüskartınızı bağlı bulunduğunuz öğrenci büronuzdan 30 Nisan 2014 tarihine kadar teslim almanız gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Bunun üzerine Twitter hesaplarından İÜ Rektörü Yunus Söylet’e ulaşan öğrenciler, oluşturulmak istenen sisteme tepki gösterdi. Yunus Söylet, bu yolla öğrencilerin banka sıralarına girerek zaman kaybetmediğini savunarak, kartı almak istemeyen ve hukuka aykırı olduğunu söyleyen öğrencileri Twitter hesabından azarladı.

Bir öğrencinin “Hocam, ayakkabı kutusu bankasının müşterisi olmaya mecbur muyuz? Kampüskartlar hazırlanırken bize niye sorulmadı?” sorusu üzerine Söylet, “Kanunların neye izin verdiğini bilen deneyimli bir hukuk müşavirliğimiz var. Kanun koyucuların sizden öğreneceği çok şey var, hemen görüştüreyim” sözlerini sarf etti ve konuya ilişkin yaklaşımların ideolojik olduğunu savundu.