İstanbul’da ilk Latin Amerika Başkonsolosluğu açıldı

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Venezuela’nın 198. bağımsızlık yıldönümü ve İstanbul’daki ilk Latin Amerika Başkonsolosluğu’nun açılışını kutladı.

soL (HABER MERKEZİ) Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Venezuela'nın 198. bağımsızlık yıldönümü ve İstanbul'daki ilk Latin Amerika Başkonsolosluğu'nun açılışını Topkapı Eresin Oteli'nde düzenlenen bir kokteyl ile kutladı. Venezuela İstanbul Başkonsolosluğu geçtiğimiz Eylül ayından bu yana İstanbul'daki faaliyet çalışmalarına başlamıştı.

Venezuela'nın bağımsızlık yıldönümünde gerçekleşen resmi açılışta Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. José Gregorio Bracho Reyes bir konuşma yaptı. Reyes konuşmasında Venezuela'nın bağımsızlık bildirgesinin 198. yılında, bizim Amerika'mız için devrimci ve birleşimci bir süreçte başarıyla ilerlediğimiz bugünlerde, bu değerli olayı anmak ve kutlama yapmak için pek çok sebepleri olduğunu vurguladı. Bu mücadele sayesinde Venezuela halkının bilgiye erişim, kültür , eğitim , sağlık ve sosyalist demokrasi sayesinde politikaya katılma haklarını kazanarak gerçek özgürlüğüne ulaştığına değinen Reyes bizim Amerika'mız için devrimi ilerletmeye kararlı olduklarına değindi.

Reyes'in konuşmasının ardından Venezuela çağdaş müziğinin önemli temsilcilerinden Gustavo Colina da bir resital gerçekleştirdi. Collina bu akşam saat 21:00 'de Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde dinleyicilerle bir araya gelecek.