İsrail'e MİT müsteşarı tepkisi

Türkiye, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sözleri nedeniyle duyduğu rahatsızlığı İsrail tarafına iletti.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Barak'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkındaki sözleri ile ilgili çıkan haberlerden duyulan memnuniyetsizlik dile getirildi.

Basında yer alan haberlerde İsrail Savunma Bakanı Barak'ın MİT Müsteşarı Fidan'ın İran yanlısı olduğunu öne sürerek, Tahran'ın İsrail'in sırlarına ulaşmasından endişe ettiğini belirttiği iddiaları yer almıştı.

Barak'ın İşçi Partisi'nin bir toplantısına katıldığı ve konuşmasının kaydedildiğinden habersiz, şu ifadeleri kullandığı belirtilmişti:

"Türkiye, dost bir ülke ve stratejik bir müttefik. Fakat son haftalarda İran destekçisi bir adam Türkiye Mossadının başına atandı. Onların elinde önemli miktarda sırrımız var. Son iki aydaki izlenimimiz, bu sırları İran'a açabilecekleri şeklinde. Bu da çok rahatsız edici."

İsrail daha önce de benzer iddialar dile getirmiş, bu iddialar basında MOSSAD’ın kritik güvenlik bilgilerini MİT’le paylaşmayacağı yorumlarıyla verilmişti.