İsrail, Türkiye aracılığıyla Suriye'yi uyarmış

Kuveyt’te yayımlanan Al Rai gazetesi, ABD kaynaklarına dayanarak İsrail’in, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne Scud füzeleri sağlanması konusunda, Türkiye aracılığıyla Suriye’yi uyardığını yazdı.

İsrail’in, Türkiye aracılığıyla, Suriye’yi uyardığı öne sürüldü. Kuveyt’te yayımlanan Al Rai gazetesi, ABD kaynaklarına dayanarak İsrail’in, Lübnan’daki Hizbullah örgütüne Scud füzelerinin sağlanması konusunda Türkiye’nin aracılığıyla Suriye’yi uyardığını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın ağızından Türkiye'nin Suriye ile İsrail arasında aracılık yapacağı açıklanmıştı.

Al Rai gazetesi, Washington’daki Amerikan kaynaklarına dayanarak İsrail ve Batı istihbarat örgütlerinin, Suriye ordusunun, İsrail’in topraklarının çoğuna ulaşabilen uzun ve orta menzilli Scud füzelerinin Lübnan’daki Hizbullah’a teslim ettiğini ve füzelerin kullanılması konusunda Hizbullah elemanlarına eğitim verdiğini öne sürdü.

Kuveytli gazetenin haberini yansıtan İsrailli Yedioth Ahronoth gazetesi ise, şunları yazdı:
“ABD kaynakları, gazeteye, İsrail’in, füzelerin sınırı geçerek Hizbullah’a ulaşması halinde Lübnan ve Suriye’deki hedefleri bombalama niyeti konusunda Türkiye ve Katar’ın aracılığıyla Suriye’yi uyardığını söylediler.”

Buna karşın, Al Rai, Hizbullah’a verilen füzelerin en son teknoloji ürünü olmadığını ve Lübnan’ın topraklarının iyice içine konuşlandığı gibi göründüğünü bildirirken Yedioth da, Hizbullah’ın, balistik füzeleri olan tek hükümet dışı örgüt olduğuna dikkat çekti.