“İşgal kalkmadan kapılar açılmaz”

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasına ilişkin olarak “Kapıları kapatmamız işgalin neticesi. İşgal kalksın, biz kapıları açalım” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'la Türkiye arasındaki sınır kapısının açılmasına ilişkin olarak Dağlık Karabağ'daki işgalin sona erdirilmesini şart koştu.

TRT Türk kanalına konuşan Erdoğan, Azerbaycan'la Türkiye'nin ilişkilerinde sıkıntı olmadığını savunarak, dezenformasyondan yakındı.

Ermenistan'la sınır kapısının açılmasına değinen Erdoğan, "Burada bir sebep-netice ilişkisi var. Bu ilişkiye gelince kapılarla ilgili konuda bir defa Dağlık Karabağ, Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. Sonra 1 milyon Azeri tehcire zorlandı. Biz kapıları kapattık. Sebep işgal, netice kapıları kapatmamız. O zaman sebep kalksın, biz kapıları açalım" dedi.

Anayasa değişikliği dar kapsamlı olacak
Anayasa değişikliğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Dar kapsamlı ve üzerinde mümkün olduğunca mutabakatın sağlanabileceği bir yaklaşım olsun istiyoruz. Şu ana kadar arkadaşlarımız zaten konuyla ilgili çalışmalarını yaptılar. Bunun da bir yerde parlamento içinde grubu olan siyasi partilerin bu konsensüse ne denli bağlı veyahut da onların mutabakat kuracağı maddeler hangileri olabilir, yani bunu aramızda oluşturabilirsek, belki o zaman böyle bir adım atılabilir. Onun için biz şu anda bu konuda da sabırlıyız, aceleci değiliz. Meclis Genel Kurulu'nda da çok yoğun görüşülmesi gereken kanunlarımız var. Bir an önce onları da çıkaralım istiyoruz. Gerilime fırsat verecek hiçbir kanunu da görüşmekten yana değiliz" dedi.

Teğette ısrar
Ekonomik krize de değinen Başbakan, "(Teğet geçecek) dedim, onlar farklı yorumlayarak kimi dalgasını geçti, kimi (Yüreğimizden geçti, şöyle vurdu, böyle vurdu) dedi. Ama şu andaki rakamlar bizi doğrulamaya başladı" yorumunda bulundu.

Erdoğan, IMF'yle görüşmeler konusunda ise "Tabii bu noktada bizim imzalama konusunda bir kararımız yok, ama biz diyoruz ki, kalkıp da sistemimizle akşam başka, sabah başka derseniz, öyle bir şeyde yokuz. Türkiye olarak biz eski Türkiye değiliz. Bizim önümüze getirip, şöyle masanın üzerine bir şablon koyup, (Bu şablonu imzala) derseniz, bizim iktidarımız böyle şablon imzalayacak bir iktidar değil. Menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa buna bakacağız" dedi.