Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bilgi'de

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Haşimi, bugün Bilgi Üniversitesi'nde gençlerin sorularını yanıtlayacak. Etkinliği, "Toplum ve Demokrasi Derneği" düzenliyor.

Geçtiğimiz günlerde Şii Lider Ayad Allawi başta olmak üzere Mutlaq, Nijaifi, İssafi gibi liderlerin de içerisinde bulunduğu 13 parti ile kurduğu seçim ittifakı ile 2010 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak kabul edilen Sünni Lider ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi Türkiye’de gençlerle buluşacak.

“Toplum ve Demokrasi Derneği” tarafından Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden seçilen 200 gencin “ABD işgali sonrasında Irak’ın geleceği” ile ilgili sorularını yanıtlayacak olan Haşimi, aynı zamanda, Irak’ı tarihi bölünmüşlükten nasıl kurtarmayı hedeflerini 10 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde anlatacak.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, 8 Kasım Pazar günü İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (İSEDAK) Toplantısı'na katılmak üzere İstanbul'a gelmişti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Irak’ın en büyük Sünni İslamcı partisi olan Hizb-i İslami’nin Genel Başkanı olan Tarık El Haşimi, resmi görüşmelerde bulunmak amacıyla sık sık Türkiye’ ye ziyaretlerde bulunuyordu.

(soL - Haber Merkezi)