“İmralı’da 11 gün de onlar kalsın”

DTP’li belediye başkanları ve il başkanları, “Erdoğan, Baykal ve Bahçeli 11 gün İmralı’da kalsın” dediler.

DTP’li 98 belediye başkanı ve parti il başkanları, Diyarbakır’daki parti binasında bir toplantı yaptılar. Toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 11 senedir İmralı cezaevinde insanlık dışı tecrit uygulamaları uygulandığını belirterek “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal 11 gün İmralı’da kalsın” dedi.

Öcalan’ın sağlığının Türkiye’deki tüm gelişmeleri derinden etkileyeceğini savunan Baydemir, “Samimiyetle Kürt sorununun çözümünü isteyen aklı başında her otorite bu realiteyi görme durumundadır. Bu nedenle, gerginliğin daha fazla tırmanmaması, ülkenin çatışmalı ortama sürüklenmemesi, kaosa dönüşmemesi için hassasiyetlerin dikkate alınması zorunludur” dedi.

İmralı’nın çözüm için en etkili diyalog kapısı olduğunu belirten Baydemir, “Çözüm gerçekten çözüm isteniyorsa, Öcalan’ın barışa katkı sunabileceği koşullar oluşturulmalıdır” diye konuştu.

Baydemir “Sorunun adı kürt sorunudur. Sorunun nedeni kimliğin reddedilmesidir. Çözüm kimliğin anayasada kabul edilmesidir. Kürt halkının siyasi haklarının tanınmasıdır. Çözüm 30 yıldır denenmiş tasfiye planlarında değildir, çözüm içtedir. Kürtler barışın inşası sürecinde kararlıdır samimidir. Aynı kararlılığı samimiyeti, buna uygun adımları devletten beklemektedir” dedi.

(soL - Haber Merkezi)