İlkokullarda gericilik kol geziyor: Zorla cami maketi yaptırdılar, AKP'yi cennetin tepesine koydular!

Batıkent’teki Ahmet Hamdi Tanpınar ve Mehmet Akif İnan ilkokullarının müdür ve din öğretmenleri gericilikte sınır tanımıyor: Öğrencilere zorunlu cami maketi ödevi, yılbaşı kutlamasını günah ilan etme, cennetin en üst katını AKP’ye ayırma, Allah’ın emirlerini yerine getirme ve kadın düşmanlığı vukuatlardan bazıları.

4+4+4 uygulamasının eğitim alanında yarattığı yıkımın son örnekleri Ankara Batıkent’teki iki farklı okuldan geldi. Ben 'Allahın emrini uyguluyorum' diyen müdürler ve din öğretmenleri ilkokul öğrencilerine, cami maketi yaptırıyor, yılbaşı kutlamasının günah olduğunu söylüyor, cennetin en üst katında devlet yöneticilerinin kaldığını anlatıyor.

"Alevi misin ateist mi?"
Sendika.org'un haberine göre, Batıkent Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu’nda 4+4+4 sistemi ile birlikte müfredata dahil edilen “performans” dersinde öğrencilere zorunlu olarak cami maketi yapılması ödevi verildi. “Dinsel semboller” başlığı altında verilen ödeve veliler itiraz etti. Cami maketi ödevine yönelik itirazlarını okulun müdür yardımcısına ileten velilere, müdür yardımcısı “Neden rahatsızsınız? Alevi misiniz, ateist misiniz?” yanıtı verdi.

"Cennetin en üst katında devleti yönetenler var"
Aynı okulda, öğrencilerin yılbaşı kutlaması üzerine konuşmasına tepki gösteren din öğretmeni ise, yılbaşı kutlaması yapmanın günah olduğunu öne sürdü.

Cami maketi ödevi okul yönetiminden destek gören din öğretmeni, aynı ders kapsamında öğrencilere cennetin 7 kattan oluştuğunu, en üstteki 7. katta ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı, başbakan ve Bakanlar Kurulu’nun olduğunu, geri kalan katlarda ise diğer insanların bulunduğunu anlattı. Öğretmenin siyasal iktidarı cennette makam sahibi yapmasına bir öğrenci itiraz etti. Din öğretmeni, itiraz eden öğrenciyi sınıftan çıkardı.

"Allah’ın emriyle kadınlar aciz varlıklardır"
Batıkent’teki Mehmet Akif İnan İlkokulu’nun müdürü ise, bir velinin kendisine tepki göstermesi üzerine veli toplantısında kendisinin AKP’nin sözcüsü olduğunu söyledi.“Ben 4+4+4’ün uygulayıcısıyım. Ana sınıfına gidecek çocukları da 1. sınıfa yazdırdım. İtiraz istemiyorum” diyen müdür, çocuklarının anasınıfına gitmesini isteyen velileri itiraz etmemeleri konusunda uyardı.

Okul müdürü, aynı veli toplantısında “üzerine düşen görevi” şu sözlerle açıkladı, "Ben Allah’ın emirlerini uygulamaya geldim. Kadınlar erkeklerin arkasında oturmak zorundadır. Sadakatli ve itaatkar olmak zorundadır. Çünkü kadınlar aciz varlıklardır."