"İktidar sporda da hesap verecek!"

Başbakan Erdoğan, "demokratik açılım" toplantıları kapsamında Dolmabahçe'de spor camiasının ünlüleriyle bir araya gelirken, dışarıda Spor-Sen üyeleri "İktidar sporda da hesap verecek" dediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "demokratik açılım" kapsamında aralarında Aziz Yıldırım, Fatih Terim, Ali Şen, Ertuğrul Sağlam gibi spor camiasının ünlü isimleriyle bir araya gelirken, dışarıda protesto vardı.

Spor - Sen (Spor Emekçileri Sendikası ) üyeleri Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nin önünde düzenledikleri protestoda "İktidar sporda da hesap verecek" yazılı bir pankart taşıdılar.

Başbakanlık Korumalarının engellemesi üzerine Dolmabahçe’ye giderek burada bir basın açıklaması yapan Spor-Sen Başkanı Metin Kurt, "Başbakan Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, sporun içinde yer almış kişileri, sporun gerçekleri ve ilişkilerini yakından iyi bilmektedirler. İktidarları süresince bu gerçekler üzerine eğilmemişlerdir. Şimdi spor açılımı adı altında spor adamlarını toplamaları,
kendi siyasal amaçlarına sporu ve spor adamlarını alet etmek içindir" dedi.

"Goller emekçi kalesine girmeyecek"
Spor - Sen’in iktidara seslendiğini söyleyen Kurt, "Son kez Spor ve spor adamlarını kullanıyorsunuz . İktidarla Spor - Sen arasındaki tarihi maç başlamıştır. Bu maçın galibi sporun nesnesi yapılan aslında öznesi olan 'Spor Emekçileri' olacaktır. Emekçiler sporda da sahibi olacak, bundan böyle goller emekçi kalesine girmeyecek geçmişle atılan gollerin hesabı da sorulacaktır" denildi.