İkinci dalgada Erdoğan'ın oğulları da var

Bugün gerçekleştirileceği ancak Emniyet tarafından engellendiği iddia edilen ikinci yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Tayyip Erdoğan'ın oğulları Bilal ve Burak Erdoğan'ın da adı geçiyor.

(soL- Haber Merkezi) Bugün sabah başlatılacağı ancak Emniyet tarafından engellendiği iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgası kapsamında Başbakan Erdoğan'ın iki oğlunun da adının geçtiği öne sürülüyor. Soruşturma dosyalarında adı geçenler arasında Bilal ve Burak Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan'ın Baş Danışmanı İbrahim Kalın'ın ve Başbakan Danışmanı Hasan Doğan'ın da bulunduğu belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında olduğu kaydedilen isimlerden diğerleri şöyle: Latif Topbaş, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş, İsmet Yıldırım hakkında El Kaide finansörü olduğu yönünde iddialar olan Yasin el Kadı, işadamları Celal Koloğlu, Fatih Saraç, Mehmet Cengiz, İbrahim Çeçen, Adnan Çebi, Abdullah Tivnikli, Üsame Kutup ve Orhan Cemal Kalyoncu.

Sabah-ATV ihalesi de soruşturuluyor
Soruşturma kapsamındaki kurum ve kuruluşların ise şunlar olduğu öne sürülüyor: Turkuaz Grup (Sabah-ATV), Bosphorus 360, BİM, Başbakanlık Kalkınma Ajansı, Kalyoncu Grup, KİPTAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Al Baraka Türk ve TÜRGEV.