İHH: Bize de operasyon yapacaklar

Mavi Marmara olayıyla adını duyuran İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, "İHH'ya da operasyon yapmak için düğmeye bastılar, bize gelen bilgi de bu" dedi. Suriye'deki cihatçılar için toplanan para miktarının da 100 milyar doları geçtiği açıklandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yolsuzluk operasyonuna ilişkin açıklama yaparak "Biz bu son operasyonları, Türkiye'nin Suriye ve Filistin'e vermiş olduğu destekle ilintili olarak görüyoruz. Uluslararası güçler ve sermayenin bu operasyonu yaptırdığına inanıyoruz. Türkiye'de de buna lejyoner grupların destek verdiğini düşünüyoruz. Bu dosyaları hazırlayıp, şantaj aracı olarak 6-7 ay elinde tutanlar aslında yolsuzluk yapmıştır" dedi.

"Suriye'ye yardım" konvoyu yola çıkmadan önce dün İHH Vakfı Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, "İHH'yı da içeriye almak için, İHH'ya da operasyon yapmak için düğmeye bastılar, bize gelen bilgi de bu" dedi.

Yıldırım, Fethullah Gülen'e de tepki göstererek "En son bedduayı da kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Müslüman Kardeşler şebekesi bünyesinde bulunan Müslüman Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Ali Karadaği da basın toplantısında konuştu. "Suriye'de mücadele eden mücahid kardeşlerime ve bütün kardeşlerime sesleniyorum" diyen Karadaği, "Bildiğiniz gibi Körfez ülkelerinde toplanan zekat miktarı 100 milyar doları geçti. 2009'da 4 milyar dolar olan meblağ bu sene 100 milyar doları geçti. Muhakkak ki biz bu yardımları oradaki kardeşlerimize ulaştırıp, bu sorumluluktan kurtulmak zorundayız" sözleriyle kirli savaşta kullanılan paranın büyüklüğünü bir kez daha gösterdi.

Suriye Muhalif Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Faruk Muhammet Tayfur da düzenlenen yardım kampanyasından dolayı İHH yetkililerine teşekkür etti.