İddianamede TİP'e terör örgütü deniliyor

Bugün açıklanan ikinci iddianamenin bazı bölümlerinde Türkiye sol tarihine dair "ilginç" iddialar ortaya atılırken TİP terör örgütü ilan edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon davasında bugün açıklanan ikinci iddianamede Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) terör örgütü denilirken, Türkiye Komünist Partisi Programı ise sanıkların evinde yapılan aramalarda bulunan belgeler/ deliller arasında gösteriliyor.
İddianame'nin İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Tunç Akkoç ile ilgili bölümünde, elde edilen deliller başlığı altında "58 Adet Türkiye Gençlik Birliği Yazılı Arka Yüzlerinde El yazması Bulan Kartlar İçeriğinde TİİKP, THKO, THKPC, TKPML, TİP gibi terör örgütlerinin 1970'lerden itibaren tarihsel gelişimini ve eylemlerini anlatan kısa notlar olduğu belirlenmiştir" ifadesi yer alıyor.

Bilindiği üzere Türkiye İşçi Partisi 1965 milletvekili seçimlerinde 15 milletvekili çıkartarak meclise girmişti. Mecliste yer almış ve işçi sınıfının sesi olmuş TİP'e terör örgütü denirken, Türkiye ilerici gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş'in, Mahir Çayan'ın, İbrahim Kaypakkaya'nın kurucusu olduğu örgütlerle ilgili ifadeler de gözlerden kaçmadı.
İddianamenin satır aralarında bir dönem Türkiye Gençlik Birliği yöneticiliği yapmış Adnan Türkkan'ın adresinde yapılan aramada "Elde edilen dokümanlar ve deliller" bölümünde "10-sıra numarası ile numaralandırılan belgenin üzerinde 'Türkiye Komünist Partisi Program' ibarelerinin bulunduğu 20 sayfalık el kitapçığı olduğu" şeklinde başka bir ifade de yer alıyor.