Hüseyin Çelik'ten Cemaat'e şiirli yanıt

AKP'li Hüseyin Çelik Cemaat'e verdiği yanıtta, 'Kardeşler arasında heyhat, su-i zan düştü' dizelerini okudu, gelişmeleri Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaos yaratılmak istenmesine bağladı.

(soL - Haber Merkezi) Katıldığı bir televizyon programında konuşan AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gülen cemaati ile AKP arasında yaşanan gelişmelere şiirle karşılık verdi "Kardeşler arasında heyhat, su-i zan düştü Zedelendi sağduyu, körleşen iz'an düştü" dizelerini paylaştı.

'Cemaat yanlış yapanlara destek olmamalı'
Muhalif olmanın savaşmak anlamına gelmediğini ve cemaatin, içindeki yanlış yapanlara destek olmaması gerektiğini söyleyen Çelik "Yanlış cemaat adına yapılmaz. Bizim parti içinde birileri yanlış yapsa, hata yapsa, günah işlese parti adına mı işliyor? Şahsi menfaat cemaat meselesi haline getirilmemelidir. Aklı selim sahibi insanlar bu ortamın Türkiye 'ye zarar vereceğini hesaba katmalıdır" diye konuştu.

Çelik, söz konusu 4 bakanın istifa ettikleri iddialarını yalanladı, bakanların Başbakan Erdoğan'a, "Hükümetimizin elini rahatlatacaksa biz bu işi bırakmaya hazırız" dediğini ancak Erdoğan'ın buna cevabının, "Gerektiğinde ve gerektiği zaman" şeklinde olduğunu kaydetti.

Kabinede revizyon olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, "Başbakan yarın sürpriz yapar mı bilmem" yanıtını veren Çelik, 4 bakana ilişkin değişiklik beklentisi konusunda ise, "Başbakan takdir edecek. Hassas bir mesele, gerektiğinde Başbakan cevabını verir" dedi.

'Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaos yaratılmaya çalışılıyor'
"Bu hareketin hükümete, Başbakan Erdoğan'a dönük özel bir proje olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine ise soruşturmanın 14 ay önce başlatılmasına rağmen harekete geçmek için beklendiğini ve polisin suçluyu görmezden gelme hakkına sahip olmadığını söyleyen Çelik, operasyon yapılmadan önce yetkililere haber verilmezken ardından ise soruşturma gizliliğinin ihlal edildiğini belirtti.

Çelik, "Türkiye'de ne zaman Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ülkede kaos yaratılmaya çalışılıyor" diyerek, itham altında kalmayacaklarını kaydetti.