Hüseyin Çelik’ten Memecan’a tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu’nu dansöz olarak çizen karikatürcü Salih Memecan’a tepki gösterdi. Çelik, Kürtçe’nin “bilinmeyen dil” olarak nitelenmesini ise “ayıp” diye niteledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP’nin adeta başkarikatüristi olan Salih Memecan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu dansöz olarak çizdiği karikatürüne tepki gösterdi.

Memecan için, "Kendisi son derece sevdiğim karikatüristtir. İstanbul'a gittiğimde kapısını çaldığım, evine gittiğim insandır. Eşi de partide benim yardımcımdır" diyen Hüseyin Çelik, sözü karikatüre getirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak çizdiği karikatürü asla onaylamam. O karikatürü doğru ve eleştiri sınırları içinde bulmam. Bu hoş bir şey değil. Sayın Kılıçdaroğlu için sözünde durmayan insan denebilir. Rüzgargülüne benzetebilirsiniz ama dansöze benzetmek hoş bir şey değil" şeklinde konuştu.

“Kürtçe’ye ‘bilinmeyen dil’ demek ayıp”
Hüseyin Çelik, KCK duruşmalarında Kürtçe savunma talebinin kabul edilmemesiyle ilgili olarak, sanıkların ideolojik şov yaptığını, tavırlarının iyi niyetle bağdaşmadığını iddia etti.

Mahkemenin Kürtçe'ye 'bilinmeyen dil' demesini de eleştiren Çelik, “Milyonlarca vatandaşımızın ana dili olan bir dille ilgili olarak 'bilinmeyen dil' demek yanlıştır ve ayıptır. Mahkeme, Kürtçe savunma talebini provoke edici bulabilir, kabul etmeyebilir. Bunu anlarım. Ama Kürtçe'ye 'bilinmeyen dil' demesi kabul edilemez. Hükümetin, demokratik açılım anlayışıyla bağdaşan bir şey değildir” dedi.

“Atatürk yaşasa CHP’ye oy vermezdi, AKP’yi bilemem”
Atatürk'ün son döneminde kabul edilen '6 Ok'un artık miadını doldurduğunu savunan Çelik, Atatürk'ün yeniden yorumlanması, değerlendirilmesi gerektiğini belirterek “Atatürk bugün başını kaldırsa duble yolları görse, fakir fukaranın uçaklara bindiğini görse, 154 üniversiteye ulaşıldığını görse bravo derdi.CHP, Atatürk'ten geçinen bir partidir. Atatürk, bugün yaşasaydı CHP'ye oy filan vermezdi” dedi. Çelik, "Atatürk yaşasa AK Parti'ye oy verir miydi?" sorusuna ise "Onu bilemem" karşılığını verdi.

(soL - Haber Merkezi)