Hükümetten tehdide devam

Sağlık Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak grevin insan haklarına aykırı olduğunu savundu. Açıklamada, sağlık hizmetini aksatan sağlıkçılar açıktan tehdit ediliyor.

Sağlık Bakanlığı, bugün gerçekleşen ''uyarı grevi'' ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamada hukuk çerçevesinde hak aranabileceği, ancak ''hiçbir hak arama eyleminin, insan haklarını, bu haklar içerisinde en önemli hak olan sağlık hizmetlerine erişme hakkını engellememesi, sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklara, olumsuzluklara yol açmaması'' gerektiği söylendi.

Açıklamada sağlık çalışanları açıktan tehdit edilerek "Hiçbir hak arama gerekçesi sağlık hizmetlerinin aksatılmasını mazur gösteremez. Böyle çok önemli ve olağanüstü bir dönemde hak arayacağız diye sağlık hizmetlerinin aksatılmasına müsamaha göstermemiz beklenemez. Sağlık hizmetlerinin sunumunda aksaklıklara sebep olan ve insanımıza sunulan hizmetlerde özensiz davranan personelimiz hakkında yine mevzuat ve hukuk çerçevesinde her türlü işlemin yapılacağının bilinmesini isteriz" denildi.

Grev nedeniyle sağlık alanında da hizmetlerin durdu ancak hastanelerin acil servisleri ve "domuz gribi" vakalarına dönük müdahalelerde aksama yaşanmaması için gerekli önlemler alındı. Günler öncesinden bu planlama yapılırken Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamadaki kışkırtıcılığa anlam verilemedi.
(soL - Haber Merkezi)