'Hukuk dışı saldırılara karşıyız'

Erdoğan, Kıbrıs görüşmeleri sırasında Genelkurmay Başkanlığı'nın bazı muvazzaf subaylar hakkında çıkan Ergenekon iddiaları konusunda yaptığı açıklamaya dair gelen soruları yanıtladı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyaretinin ilk gününde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. 11.40'ta başlayan görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Erdoğan, Talat ile görüşmesinden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında Genelkurmay Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya ilişkin soruları yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın dün geç saatlerde yaptığı açıklamada "TSK'ya yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı Türk milletinin yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir" maddesinin kullanılmasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hukuk dışı saldırılara sıcak bakmayacakları yanıtını verdi.

Erdoğan konuyla ilgili konuşmasının devamında "Silahlı Kuvvetlerimize karşı hiçbir zaman hukuk dışı bir eylemin içinde olmayı Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşı, ferdi kabullenmez. Hiç bir kurumu da kabullenmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir anayasal kurumuna da hukuk dışı saldırıda bulunmayı hiçbir vatandaş kabullenmez. Silahlı Kuvvetlere karşı hukuk dışı saldırılara hiçbir zaman sıcak bakmamız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşının da sıcak bakması inanıyorum ki mümkün değildir" dedi.