HSYK'dan iddialara yalanlama!

'Yolsuzluk ve rüşvet' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı ve HSYK’nın bu amaçla olağanüstü toplandığı iddiaları HSYK tarafından yalanlandı.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcı Celal Kara ile onun bağlı olarak çalıştığı Ergenekon savcısı, İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün görevden alınması için harekete geçildiği iddiaları HSYK 1. Dairesi Başkanı tarafından yalanlandı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in HSYK’yı acil toplantıya çağırdığı ve savcıların görevden alınmasını önereceği iddia edilmişti.

Savcıları görevden alma yetkisi Başsavcı'da
HSYK 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur Vatan gazetesine verdiği demeçte HSYK'nın acil olarak toplandığı iddialarını yalanladı. Soruşturmayı yürüten savcıların özel yetkili savcılar olmadığını, bu yüzden HSYK’nın soruşturmadan el çektirme veya görevden alma yetkisinin bulunmadığını belirten Okur 'Bu savcılar, Başsavcı tarafından kendi işbölümüne göre belirleniyor. Dolayısıyla HSYK’nın bu konuda yetkisi yok' dedi. Okur, Bakan Ergin’in HSYK’yı acil toplantıya çağırdığı iddialarının da doğru olmadığını belirterek kendisinin de evde olduğunu söyledi.

Bakan rutin programı için döndü
Adalet Bakanlığı kaynakları da Bakan Ergin’in Ankara’ya 'rutin programlarına' katılmak için Ankara’ya döndüğü bilgisini verdi. Ergin belediye başkanlığına aday olduğu Hatay'da bulunuyordu.