Hopa davası savcısı katliamcılara zaman aşımı istemişti

9 Aralık’ta başlayacak Hopa davasının özel yetkili savcısı Hakan Yüksel daha önce cezaevlerine dönük ‘Hayata Dönüş’ operasyonunu protesto eden öğrencileri terör suçlamasıyla yargılamış ve kısa süre önce de Sivas Katliamı için zaman aşımının önünü açmıştı.

Hopa davasını yürüten özel yetkili savcı Hakan Yüksel’in daha önce yürütmüş olduğu kimi davalar büyük soru işaretlerine neden oluyor. Yüksel daha önce "Hayata Dönüş Operasyonu" sırasında katledilenlerle ilgili pankart açan öğrencileri terör suçları kapsamında yargılamış ve Sivas katliamında zaman aşımı yolunu açmıştı.

Sivas katliamında için zaman aşımının önünü açmıştı
ANF’nin haberine göre 22’si tutuklu 29 kişinin yargılandığı Hopa davası savcısı Hakan Yüksel daha önce Hayata Dönüş operasyonunu protesto edenler ilgili terör suçlamasıyla bir dava açmış bunun dışında Sivas katliamının firari sanıkları için de zaman aşımının önünü açmıştı.

İddianame büyük eleştirilere neden olmuştu
Ankara’daki Metin Lokumcu eylemi sonucu yaşanan olayların ardından açıklanan iddianame büyük tepkilere yol açmıştı. Savcı, yasal çalışma yapan dernek ve partileri “terör örgütü” olmakla suçlarken, farklı siyasi örgütlere mensup tutukluları “bir merkezden” talimat almakla itham etmişti. İddianamede Demokratik Haklar Federasyonu, Alınteri, Kızılbayrak “terör örgütü” olarak gösterilmeye çalışılmış Halkevleri’de THKP/C’nin yasal kolu olduğu iddia edilmişti.

"Saçlarını tanınmamak için kestirdi"
İddianameye dair geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir haber savcının öğrencileri hiçbir delile dayanmadan nasıl tutuklandığını gözler önüne sermişti. Hopa davasından tutuklanan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Ozan Gündoğdu’ya moral vermek için cezaevinde saçları kesilen arkadaşları gibi saçını kestiren üç öğrenci, fotoğraf cezaevine gönderildikten 10 gün sonra tutuklanmış ve iddianamede saçlarını tanınmamak için kestirdikleri yer almıştı.