Hava Kuvvetleri’nde bir kurmay subay tutuklandı

Hava Kuvvetleri’nde kurmay-pilot rütbesinde bir subay "çok gizli MiT belgesini sızdırma" iddiasıyla tutuklandı. Subay ve askeri öğrenciler oluşum içinde yer almaktan sorgulanıyorlar.

soL (HABER MERKEZİ) Akşam gazetesinin haberinde, soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'nın talebi ve askeri hâkimin kararıyla bir muvazzaf subayın tutuklandığı açıklanırken olayın gelişimi "Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'ndan, aralarında aynı birimde görev yapan yazı işleri görevlisi sivillerin de bulunduğu bir ekip, Zekeriya Öz'e gönderildi. Öz, Ergenekon kapsamındaki bilgi ve belgelerin muvazzaflarla ilgili bölümlerini, bu ekip aracılığıyla Ahmet Zeki Üçok'a iletti" şeklinde açıklanırken tutuklamanın Ergenekon davasi ile bağlantılı olduğu öngörülüyor.

Tutuklanan muvazzaf subayın bilgisayarında ve Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'ndeki aramalarda ele geçirilen belge nedeniyle, Hava Kuvvetleri'nde illegal bir yapılanma olduğu iddia ediliyor. Bu belgenin içinde 6'sı Kurmay Albay olmak üzere Harp Okulu öğrencilerinin de isimleri var.