Hanefi Avcı'dan AKP ve cemaate: O kadar ağır şeyler yaptılar ki...

Devrimci Karargah davası kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "O kadar ağır şeyler yaptılar ki şimdi ilahi irade verdiklerini almak ve yaptıklarının karşılığı birbirine düşürdü. İki büyük güç karşı karşıya geldi" dedi.

Hanefi Avcı'nın Canlı Gaste'ye gönderdiği mektupla AKP-Cemaat arasında yaşanan çatışmayı yorumladı.

8 sayfalık mektuptan bir bölüm şöyle:

İki büyük güç karşı karşıya geldi
"Tüm görülen zahiri sebeplerin ardında gerçek sebebin yapılan bunca haksızlığı ilahi iradenin kabul etmediğine inanıyorum. AKP-Cemaat çok çalışıp önemli mesafeler almalarına rağmen çalışma gayretlerinin ötesinde destek yardım gördüler. Çalışmalarının iki katı nimete kavuştular ama verilen nimetin değerini bilmeyip bu gücü zulüm, baskı, yıldırma, insanlara zarar vermede kullandılar. O kadar ağır şeyler yaptılar ki şimdi ilahi irade verdiklerini almak ve yaptıklarının karşılığı birbirine düşürdü. İki büyük güç karşı karşıya geldi. Bu ülkede başkaları bu güçlerle mücadele edemez. Bunun sonunda iki taraf da kaybedecek ve gerçek güçleri hak ettikleri yere gelecek. Fazla nimet olarak verilenler alınacak".

Emniyet'teki tasfiye
"İlk an tedbiri olarak usulsüz çalışan kişileri değiştirmek için yapılanlar zannediyorum. Zaten ilk değişenlerin bir kısmının sonra tekrar değişimi de iddiamı doğruluyor. Asıl atamalar yaz mevisimi Haziranda yapılır"

Cemaat dış mihrak mı?
"Cemaatin milli olduğu, yabancı ülke ve devletlerle işbirliği yaptığını zannetmem. Bilgim yok ama ihtimal vermem ancak böylesi bir cemaat ve gücü yabancı devletler, servisler kullanmak, sızmak, yönlendirmek ister ve uğraşır. Boş bırakmaz."