Hanefi Avcı Ergenekon'dan da tutuklandı

"Devrimci Karargah Örgütü" davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan da tutuklandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi'nde, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv’de ele geçirilen belgelerle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Avcı’nın, sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan da tutuklanmasına karar verildi.

Savcı Kitabı sordu
Vatan'ın haberine göre 'Terör örgütü üyeliği ve örgüt adına faaliyetlerle bulunmak’ suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcı’ya 14 soru sorulduğu belirtildi. Yaklaşık 22 sayfa ifade veren Avcı’ya "Haliçte Yaşayan Simonlar’ adlı kitabı ikinci bölümünü siz mi yazdınız?’ diye de sorulduğu öğrenildi.

Sorguda Avcı'ya "Kitabın 2. kısmının Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçek’in talimatı ile Nedim Şener tarafından yazıldığı tespit edilmiştir. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklinde bir soru daha yöneltildiği, Avcı'nın da "Hayır bunlar doğru değil. Kitabı ben yazdım" diye yanıt verdiği öğrenildi.

Bir dönem cemaatin gözde polislerinden olan Avcı, Fetullah Gülen Cemaati'nin devlet içindeki örgütlenmesini konu alan bir kitap yazmasının ardından "Devrimci Karargah" örgütü ile ilişkilendirilerek tutuklanmıştı.