"Halkı hükümete karşı kışkırtıyorlar"

AKP'nin Tunceli Merkez İlçe Kongresi için Tunceli'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DTP'li Tunceli Belediye başkanını halkı hükümete karşı kışkırtmakla suçladı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Erdoğan partisinin Tunceli Merkez İlçe kongresine katıldı. Erdoğan kongredeki konuşmasında şehre asılan Hoş geldin yazılı pankartların toplatılmasına tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının Tunceli'ye gelişini haber veren veya halkın hoş geldiniz davetini ortaya koyan ya da mensubu bulunduğu partimizin pankartlarının belediye araçları tarafından toplatılmasının hangi akla sığdığını Tuncelili kardeşlerimin takdirine bırakıyorum. Halkımızı hükümetimize karşı ayaklanmaya davet etmek, çirkin yaklaşımlar sergileyecek haberler yapmak bu ülkenin barışına katkı değildir" dedi.

"Halk gerilim de kriz de istemiyor"
Halkın gerilim değil üretim, kriz değil yatırım istediğini söyleyen Erdoğan, "Gerilim isteyenlerin yatırım diye, demokrasi diye, yatırım diye bir derdi yok. Bizimse tek bir derdimiz var. Halkımız huzur içinde olsun. Milletimiz daha gelişmiş bir demokrasiye kavuşsun diye bir derdimiz var. İnsanımızı yüceltmek, insanımız hak ettiği standartlara kavuşturmaktır" dedi.

Erdoğan DTP'li belediye başkalarını hedef aldığı konuşmasında demokrasinin hak ve hukukun gelişmesinden rahatsızlık duyanların bölge insanın kalkınmasını düşünmediklerini ifade ederek "Bu bölgenin insanlarının gözünde korku telaş değil, güven görmek istiyoruz. Bu toprakların çağın şartlarını yakalaması gerekiyor. Biz bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" dedi.