Halit Çelenk ödülleri verilecek

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri bugün Ankara'da yapılan toplantıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplumsal ilişkilerle hukuk arasında bağlantı kuran yayın, tez veya diğer eserlerle yapılacak katılım için son başvuru tarihi 1 Şubat 2015.

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri, Türkiye Barolar Birliği'nde yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

Ankara’da yapılan toplantıya, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB yönetim kurulu üyeleri, Halit Çelenk’in kızı Serpil Çelenk Güvenç ile Ödül Seçici ve Düzenleyici Kurul üyelerinden Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Av. Erşen Sansal, Av. Bilgütay H. Durna, Av. Özlem Şen Abay ve Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Ali Rıza Aydın katıldı.

Metin Feyzioğlu tarafından yapılan açış konuşmasında, Halit Çelenk’in hukukçu kimliği ve savunma tarihine kazandırdıkları anlatılarak, her gün artan hukuksuzluğa dikkat çekildi TBB’nin ödüller için her türlü katkıyı yapacağı ifade edildi.

'Paranın saltanatına boyun eğmedi'
Av. Özlem Şen Abay’ın Seçici ve Düzenleyici Kurul üyeleriyle ilgili bilgilendirmesinden sonra, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Ali Rıza Aydın, Halit Çelenk’in hukuk, siyaset ve yazın insanı olarak tarihte aldığı özel yer ve mücadelesinin önemi ile ödül arasındaki bağlantıyı anlatarak ödül esasları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Rona Aybay hukukçu ve insan Halit Çelenk’i anılarıyla anlatırken Serpil Çelenk Güvenç, babası Halit Çelenk’in sınıfsız ve sömürüsüz bir toplum inancıyla insana olan umudunu hiç yitirmediğini, yaşamı boyunca paranın saltanatına boyun eğmediğini belitti.

Son başvuru 1 Şubat 2015
Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin amacı, yaşamda ve hukukta devrimci duruşun, adaletsizliğe karşı mücadelenin simgelerinden olan Halit Çelenk’in, hukuk mücadelesi ve eserleri doğrultusunda, toplumsal ilişkiler ile hukuk arasında bağlantı kuran yayın, tez veya diğer eserlerin üretilmesini teşvik etmek.

Katılım için son başvuru tarihi 1 Şubat 2015 olan eserler, seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra 5 Mayıs 2015’de açıklanacak