Hakkari'de çatışma 8 asker hayatını kaybetti, 15 asker yaralandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki PKK tarafından dört noktaya eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Çıkan çatışmalarda 8 askerin hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır 15 askerin de yaralandığını belirtildi. Çatışma sonucunda 7 PKK'li hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dört karakola eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Gece geç saatlerde başlayan ve günün ilk ışıklarına kadar süren çatışmalarda 8 asker hayatını kaybetti.

Bölgeden bildiren Habertürk televizyonu muhabiri, çatışmalarda 8 askerin hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır 15 askerin de yaralandığını söyledi. Muhabir, gazetecilerin bölgeye yaklaştırılmadığını, konuya ilişkin olarak yetkililerden bir açıklama yapılmadığını da söyledi.

12 asker hayatını kaybetti iddiası
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise Twitter'dan yazdığı mesajlarda, saldırı sırasında iki muhabirinin bölgede olduğunu belirterek, 12 askerin hayatını kaybettiğini yazdı. Muhabirlerin saldırı ortasında kaldığını ve Geçimli köyüne sığındığını belirten Albayrak, saldırı sırasında 26 kişinin ise yaralandığını dile getirdi.

ANF'de saldırı sırasında en az 8 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Valilikten açıklama
Hakkari Valiliği dün gece Geçimli karakolu baskınında 6 asker ve 2 köy korucusunun yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Vali Orhan Alimoğlu yaptığı açıklamada Geçimli köyündeki karakola yönelik baskında 6 asker ve 2 köy korucusunun öldüğünü 15 askerin de yaralandığını söyledi. Alimoğlu Çukurca’daki baskınlara ilişkin ise herhangi bir bilgi vermedi.

HPG tarafından çatışmanın ardından yapılan açıklamada 7 PKK'linin hayatını kaybettiği duyuruldu.

(soL - Haber Merkezi)