Hackerlar emniyette torpil ve fişleme belgeleri yayınladı

Devrimci Gençlik Virüs (DG Virüs) isimli hacker grubu Twitter'dan polis teşkilatında torpil ve fişlemeyi gösterdiğini iddia ettiği belgeler yayınladı. Belgelere göre, 2 bin 500 adayın referansları AKP'li isimler.

Devrimci Gençlik Virüs (DG Virüs) isimli hacker grubu, emniyetteki fişlemeye ait olduğunu iddia ettiği belgeler yayınladı. Buna göre, belgelerde Ekim ayının son günlerinde sınava giren adayların nerelerde mülakata girecekleri ve kimler tarafından referans olundukları yer aldı.

Aday sayısının 2 bin 500 olduğunu açıklayan hackerlar, fişleme belgelerinde ise polislerin açık açık tehdit olarak görüldüğünü belirtirken, adayların tüm referanslarının AKP’li isimler olmasına dikkat çekildi. Kimi adaylarda tek referans bulunurken, bazılarında ise iki referans birden yer aldı.

Abdullah Erin referansı
En dikkat çeken referans ise İşçişleri Bakanlığı Bakan danışmanı ve Mülkiye Müfettişi Abdullah Erin. Abdullah Erin’in birçok aday için referans olarak eklendiği belirtildi. Erin bazı adayların ilk, bazılarının ise ikinci referansı olarak yer aldı. Öte yandan geçmiş yıllarda polisler hakkında yapılan fişlemelerin belgeleri de yayımlandı.