"Güngören saldırısı kontrgerillanın eylemi"

Güngören saldırısına ilişkin gerçeklerin aydınlanması istemiyle demokratik kitle örgütleri ve bazı partiler tarafından Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 17 kişinin ölümü ve birçok kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırının aydınlatılması istemiyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Alınteri, Antikapitalist, BDSP, DTP, EHP, EMEP, ESP, Halk Cephesi, Halkevleri, HKM, Kaldıraç, Köz, Odak, ÖDP, SDP, SODAP, Sosyalist Parti Girişimi, Toplumsal Özgürlükler Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK Limter-İş, DİSK Sine-Sen, Eğitim-Sen, Emekli-Sen, Tekstil-Sen, Devrimci 78'liler, 78'liler Girişimi tarafından oluşturulan platformun basın açıklamasına yaklaşık 500 kişi katıldı.

"Ergenekon davasında samimi değiller"
Gerçekleştirilen basın açıklamasında Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Beyazıt katliamı, 1977 1 Mayıs katliamı ile Musa Anter, Savaş Buldan, Bahriye Üçok cinayetlerinin failinin kontrgerilla olduğu ifade edilirken, Kontrgerillanın elinin bu kez Güngören'e uzandığı belirtildi.

Egemen sınıfın "egemenlik pekiştirme planlarının" bir parçası olarak bombaları patlattığının söylendiği açıklamada, Ergenekon operasyonu ile "darbecilerin ve çetelerin üzerine gidiyoruz" propagandasının yapıldığı, ancak, Güngören'de katliamı düzenleyenin yine kontrgerilla olduğu ifade edildi. Açıklamada, kontrgerilla faaliyetlerinin üzerine gidilmediği belirtildi.

"Bu çamuru devrim temizler"
Yapılan açıklamada "Ergenekon iddianamesiyle 5-10 ulusalcı faşisti tutuklayanların kontrgerilla düzenine dokunmadığı, "tasfiye edilmiş kontrgerillanın" bütün vahşetiyle yine iş başındadır" denildi. Saldırının sorumlusunun PKK olduğu söylentisiyle hedefin saptırılarak kontrgerillanın korunduğu iddia edilen açıklamada aynı gün Kerkük'te ve Güngören'de patlayan bombalarla bedelin Kürt halkına yıkılmaya çalışıldığı ifade edildi.

CHP gibi partilerin ve onların hizmetindeki medyanın halka atılan çamuru aydınlatma ve üzerine gitme yerine, halklar arasında düşmanlık yaratma yoluna gidildiği ifadelerinin yer aldığı açıklamada, halkların üzerine atılan çamuru ancak bir devrimin temizleyeceği belirtildi.Basın açıklaması gerçeklerin aydınlatılması için halka cevap verilmesi çağrısı ile son buldu.