Güler Zere’ye tahliye talebi

14 yıldır cezaevinde tutulan Güler Zere’nin avukatları, kanser tedavisi görebilmesi için müvekkillerinin serbest bırakılmasını istediler.

soL (HABER MERKEZİ) Dev-Sol üyeliği nedeniyle 14 senedir cezaevinde tutuklu bulunan, kanser hastası Güler Zere'nin avukatları, müvekkillerinin tedavi görebilmesi için serbest bırakılması talebinde bulundu. Avukatlar, Elbistan Cumhuriyet Savcılığı'nın tüm başvurulara ilgisiz kaldığını dile getirdiler.

Zere'nin ailesi de kızlarının hastalığının ilgisizlik nedeniyle ilerlediğini savunuyor ve iyi bir tedavi için cezanın ertelenmesini istiyor. Baba Haydar Zere "Kızım düzelirse, gerekirse tekrar dönsün cezasını çeksin" derken, Güler Zere'nin dayısı Yetkin Zariç de "Ağzında protez damak var. Sıvı bir gıdayla beslenmesi lazım. Bir an önce salıverilmesini istiyoruz. Öldürüp bize vermelerini istemiyoruz" diye konuştu.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın hazırladığı raporlara rağmen savcının ek raporlar isteyen ve Zere'nin cezasının ertelenmesini geciktirerek hastalığın ilerlemesine neden olan Elbistan Cumhuriyet Savcısı Orhan Irmak hakkında suç duyurusunda bulundu.