Gülen'den Altın Jenerasyon İbadet Merkezi

11 yıldır ABD'de bulunan Fethullah Gülen'in Pennsilvanya'daki 100 dönümlük çiftliği görüntülendi. "Altın Jenerasyon İbadet Merkezi"nde Gülen ile birlikte 100 kişi yaşıyor.

Amerika’nın Pennsilvanya eyaletinde yaşayan eski FBI danışmanı gazetecinin, “Dünyanın en tehlikeli İslamcısı aramızda yaşıyor” başlıklı bir haberi kendi sitesinde yayınlandı. Haberin ardından Fethullah Gülen’in yaşadığı bölgede yayın yapan Pocono Record gazetesi Gülen’in kaldığı çiftliğe gitti. Resmi kayıtlarda ’Altın Jenerasyon İbadet ve Dinlenme Merkezi’ olarak görünen evi haber yapan gazete 5 milyon müridi olduğunu söylediği Gülen’in yaşadığı çiftliğin bir dinlenme merkezini andırdığını, içinde basketbol ve futbol sahaları, eski ağaçlar, gölet ve çiftlikte yaşayan 100 kişi ve ziyarete gelen konuklar için rezidanslar bulunduğunu yazdı.

Vatan gazetesinin yayınladığı habere göre, 11 yıla yakın süredir ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in yaşadığı villayı gün yüzüne çıkaran gelişmeler ABD’li öğretim üyesi olan eski FBI danışmanı Paul L. Williams adlı gazetecinin “Son Haçlı Seferi” adlı internet blog’unda yazdığı yazı ile patlak verdi.

Williams, Gülen’in yaşadığı “Altın Jenerasyon İbadet ve Dinlenme Merkezi”ne (Golden Generation Worship and Retreat Center) gidip burada çektiği fotoğraflarla lüks ibadet evini haberleştirdi.

Haberde “Dünyanın en tehlikeli İslamcısı’nı Afganistan’da, Pakistan’da, Sudan’da ya da Somali’de aramayın. Yanıbaşımızda 30 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde bir halifelik kurmak için çalışıyor. Çiftlikte Kalaşnikof’larla silahlı eğitim yapılıyor. Çevredekiler yükselen silah sesleri nedeniyle FBI’a defalarca şikayet iletti. FBI da buraya baskınlar düzenledi. Ancak valiliğin Gülen’i bölgeden gönderme girişimleri kendisine Green Card (Yeşil Kart) verilmesi sonrasında sonuçsuz kaldı. 100 dönümlük çiftlikteki helikopterler alçak uçuş yaparak çevredekileri rahatsız ediyor. Silahlı 100 İslamcı tarafından kale gibi korunan çiftlikte yaşayan Gülen’in bu aktivitelerine FBI, CIA ve federal hükümet nasıl sessiz kalıyor?” ifadeleri yer aldı.

Williams’ın bu yazısı çiftliğin çevresinde yaşayan Amerikalılar arasında huzursuzluk yaratınca bölgede yayın yapan yerel gazete Pocono Record, yazıda yer alan iddiaların doğru olup olmadığını incelemek için çiftliğe giderek çekim yapmak istedi. Böylece Fethullah Gülen'in lüks villası ilk kez görüntülenmiş oldu.

Çiftliğin bir dinlenme merkezini andırdığını, içinde basketbol ve futbol sahaları, eski ağaçlar, gölet ve çiftlikte yaşayan 100 kişi ve ziyarete gelen konuklar için rezidanslar bulunduğunu yazan gazeteci villada, "orta yaşlı, modern kıyafetler giyen ılımlı ve bıyıklı insanların burada yaşadığını, ayrıca başörtülü kadınların ve kız çocuklarının da göze çarptığını" yazdı.
(soL - Haber Merkezi)