Gül'e dokunmak yok

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Gül hakkında yasal imkansızlık nedeniyle soruşturma yapılmasına gerek olmadığına'' karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Kayıp Trilyon'' davasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, ''mevcut anayasal sistem gereğince, iddia olunan eylemlerin kanıt ve unsurları tartışılmaksızın, yasal imkansızlık nedeniyle soruşturma yapılmasına gerek olmadığına'' karar verdi.

Kararda, ''Cumhurbaşkanının, seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçlarından dolayı Anayasada bir hüküm yer almadığı gibi TBMM İç Tüzüğünde de bir düzenlemenin mevcut olmadığı, demokratik rejimlerde Devlet Başkanının dokunulmazlığının kabul gören bir imtiyaz şeklinde oluştuğu'' kaydedildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararıyla, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına seçilmesinden bu yana devam eden belirsizlik de sona ermiş oldu. Refah Partisi'ne ait kayıp trilyonla ilgili sanık durumundaki Gül, böylelikle davada aklanmamış, ancak konumu gereği davanın sorumluluk alanından çıkmış oldu. Bilindiği gibi bu dava kapsamında kapatılan Refah Partisi'nin kimi yöneticileri hakkında soruşturmalar sürüyordu.

Bu kararın Anayasa Mahkemesi'nin AKP ile ilgili kapatma davasında Gül'ün durumuna ilişkin kesin bir hüküm anlamına gelmese de, sürecin en azından Gül açısından ne tür sonuçlar yaratacağına ışık tutuyor. Çankaya'nın gülüne dokunulmayacak...